Ankeiler: Stichting WIEL maakt deel uit van de 'Alliantie Ouderenmishandeling', In april en mei zijn twee trainingsavonden over het onderwerp ‘ouderenmishandeling’ georganiseerd.

- Stichting WIEL maakt deel uit van de 'Alliantie Ouderenmishandeling', In april en mei zijn twee trainingsavonden over het onderwerp ‘ouderenmishandeling’ georganiseerd. Vrijwilligers uit de gemeente Elburg die betrokken zijn bij diverse (vrijwilligers-) organisaties, waren hierbij aanwezig.

Op de eerste trainingsavond was er aandacht voor de theorie over dit onderwerp en voor vragen vanuit de vrijwilligers. Vragen over: Wat is nu ouderenmishandeling? Wat zijn de risicofactoren? Wat zijn signalen en wat doe je vervolgens met deze signalen? Op de tweede trainingsavond was er ruimte voor het oefenen met gesprekken aan de hand van praktijkvoorbeelden. Deze gesprekken werden geoefend met een acteur en hierbij was er ruimte voor interactie. De reacties van de aanwezige vrijwilligers waren positief.

Heeft u zorgen over iemand in uw omgeving over dit onderwerp? U kunt dan contact opnemen met Veilig thuis via het telefoonnummer 0800 2000. Dit kan ook anoniem. Daarnaast kunt u ook contact met het Sociaal Financieel Trefpunt zoeken via het telefoonnummer 0525-682211. Dit telefoonnummer is van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 12:30 uur bereikbaar.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel