Ankeiler: Zaterdag speelt OWIOS in Oldebroek op sportpark Bovenmolen tegen IJVV uit IJsselmuiden. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter P.B. Blaak.

- Zaterdag speelt OWIOS in Oldebroek op sportpark Bovenmolen tegen IJVV uit IJsselmuiden. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter P.B. Blaak.

De laatste wedstrijd van de competitie staat al weer op het programma en de eerste beslissingen zijn gevallen. De kampioen (1) en de degradanten (2) zijn bekend en in deze laatste wedstrijd is met name van belang welke ploegen in de nacompetitie gaan acteren voor zowel handhaving (3) als promotie (3) en dus ook welke ploegen zich veilig hebben gespeeld (4) en het seizoen afgelopen is. Voor OWIOS is het zeker dat het de nacompetitie ingaat voor handhaving. Voor IJVV is er een mogelijkheid voor nacompetitie, maar is het afhankelijk van resultaten op de andere velden. In IJsselmuiden werd het eerder dit jaar 2-0 voor IJVV. OWIOS verzuimde in het begin om op voorsprong te komen en kreeg daarvoor later de rekening gepresenteerd.

IJVV kende een zeer zwakke seizoenstart en stond lange tijd in de onderste regionen. Vlak voor de winterstop begon het te draaien en speelde zich vervolgens probleemloos veilig. In de 2e periode stond IJVV er uitstekend voor, maar verloor vorige week 2 punten door een gelijkspel. In de 2e helft kwam IJVV op voorsprong en leek er niets aan de hand. Vlak voor tijd maakte AGOVV echter gelijk en snoepte 2 punten af. Voor de 2e periode heeft IJVV het niet meer in eigen hand.

OWIOS is veroordeeld tot de nacompetitie. Na een fantastische overwinning tegen kampioen Batavia ’90 met 2-0 was er weer het geloof dat directe handhaving binnen de mogelijkheden lagen. Echter, vorige week tegen directe concurrent ZAC creëerde OWIOS nauwelijks kansen en verloor in Zwolle met 2-0. Hierdoor kan OWIOS zich niet meer rechtstreeks handhaven en is veroordeeld tot de nacompetitie. Indien OWIOS nog een plek stijgt op de ranglijst, begint OWIOS de nacompetitie met een thuiswedstrijd in plaats van een uitwedstrijd. Nog voldoende dus om voor de groen-witten te strijden.

Een overwinning en een goede wedstrijd zal OWIOS goed doen en kan OWIOS dit positieve gevoel meenemen richting nacompetitie. IJVV zal echter nog willen gaan voor de kans op nacompetitie promotie. Uit het thuisvoordeel kan OWIOS kracht putten om de overwinning in Oldebroek te houden.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Deel dit artikel