Lead image 1:
Lead image TXT 1: CVO: wethouder, 'Hoe staat het er nu voor?' Nieuwe vragen aan het college over Zuiderzeestraatweg
Ankeiler: Als Christelijk Verbond Oldebroek (CVO) maken we ons al tijden hard voor maatregelen aan de Zuiderzeestraatweg, die de verkeersveiligheid moeten verbeteren.

Als Christelijk Verbond Oldebroek (CVO) maken we ons al tijden hard voor maatregelen aan de Zuiderzeestraatweg, die de verkeersveiligheid moeten verbeteren. Met veel ongelukken valt daar nog een wereld te winnen.

Zo hebben we al eerder een petitie georganiseerd en aangeboden aan de Provinciale Staten van Gelderland. Maar ook in de raadszaal van Oldebroek zetten we druk op de wethouder om in actie te komen voor een verbetering aan deze provinciale weg.

Supertraag college…

Wat was daarvoor nodig? De Provincie had gevraagd of de gemeente schriftelijk kon onderbouwen wat nu precies het probleem was. Daarvoor was een brief nodig. Dat wist het college al tijden. In een artikel van De Stentor, die naar aanleiding van de druk van CVO op het dossier was gedoken, reageerde de gemeente Oldebroek over die brief dat in juli 2022 er ‘nog een aantal zaken geregeld moesten worden’, en die daarna verstuurd kon worden. Vervolgens was het november 2022, 4 maanden later: de brief is dan nog steeds niet verstuurd! CVO bevraagt wethouder Engberts, en hij geeft richting CVO aan dat de brief nu eindelijk ‘in concept’ is. Uiteindelijk is deze brief, waar haast bij geboden is, pas op 1 februari 2023 verstuurd. De Oldebroekse gemeenteraad kreeg de brief ook opgestuurd, en CVO schrok zich wild. Het was een algemene brief van slechts 2 A4’tjes. Waarom heeft dat zo lang moeten duren? Nog diezelfde dag ondervroeg CVO wethouder Engberts waarom deze algemene brief een half jaar op zich heeft laten wachten. Zie hier de video die CVO daar eerder over maakte.

CVO vroeg tijdens de raadsvergadering ook of de verstuurde brief aan de voorwaarden van de provincie voldeed en of het college ons op de hoogte kon houden. Bekijk hier de vragen en antwoorden van het college daarover terug.

Wat gebeurt er nu?

Tot zover de situatie in februari dit jaar. Door naar het heden. Het college schreef in de brief aan de provincie op dat zij verwacht ‘op korte termijn ambtelijk en bestuurlijk in overleg te treden’ met de provincie over het vervolg. Maar we zijn nu in mei 2023, en de gemeenteraad heeft nog steeds niets hierover gehoord! Nadat de brief dus eerst al een half jaar op zich liet wachten, is het ook nog eens onzeker of er wel voortgang is geboekt.

CVO wil nu duidelijkheid: geachte wethouder, komt er nog wat van?! Is het gesprek al eindelijk gevoerd? Komt de Provincie nu in actie om de weg veiliger te maken? Etc.

De fractie van het Christelijk Verbond Oldebroek heeft daarom onderstaande vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Zo houden we de vinger aan de pols! Wanneer de antwoorden binnen zijn, zullen we deze uiteraard communiceren.

CVO: wethouder, 'Hoe staat het er nu voor?' Nieuwe vragen aan het college over Zuiderzeestraatweg
💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel