Ankeiler: Afgelopen woensdag is er een start gemaakt met de verduurzaming van dorpshuis de Bouwakker in Hattemerbroek. Een grote investering geeft de voorzitter van het dorpshuis de heer D.

- Afgelopen woensdag is er een start gemaakt met de verduurzaming van dorpshuis de Bouwakker in Hattemerbroek. Een grote investering geeft de voorzitter van het dorpshuis de heer D. van Essenburg aan. Toch kan het nu al gerealiseerd worden, mede vanwege een forse bijdrage vanuit de Stichting Durzaamheidsfonds Windmolenpark Hattemerbroek (SDWH). 'Hiermee profiteren we als omgeving ook voor het eerste jaar daadwerkelijk van de opbrengst vanuit de windmolens langs de N50'.

Als eerste stap installeert installatiebedrijf Koller uit Hattem 96 zonnepanelen op het dak. Hiermee wordt bijna het jaarlijkse stroomverbruik opgewekt en dat levert dus ook een behoorlijke besparing op.

De volgende stap is dat voor gehele gebouw een duurzaamheidsscan komt. De provincie Gelderland stelt binnen het Ontzorgingsprogramma verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed van de provincie Gelderland een duurzaamheidscoach beschikbaar. Door deze coach wordt een scan van het gebouw gemaakt om in zicht te krijgen waar nog verdere verduurzaamheidsmaatregelen haalbaar zijn.

Tevens verlenen zij ondersteuning bij het vinden van financiële dekking voor de investeringen bij de noodzakelijke verduurzamingmaatregelen. Het bestuur van de Bouwakker hoopt dat over ongeveer een jaar De Bouwakker optimaal is verduurzaamd.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel