Ankeiler: Christelijk Mannenkoor ’t Harde e.o. bestaat precies 60 jaar. Een feestelijke dag die 27 mei gevierd werd op WZU-locatie Mariposa op ’t Harde.

- Christelijk Mannenkoor ’t Harde e.o. bestaat precies 60 jaar. Een feestelijke dag die 27 mei gevierd werd op WZU-locatie Mariposa op ’t Harde. Daar woont namelijk Henk Jonker, lid vanaf het eerste uur. Hij kan om gezondheidsredenen al enkele jaren niet meer meezingen, maar is altijd lid gebleven: alle reden om hem en de andere bewoners te verrassen met een concert. Tijdens het concert kreeg erelid Henk twee oorkonden: Één van het mannenkoor en één van de KCZB. Daarnaast kreeg het erelid een beeldje overhandigd door Henk Wessel (wethouder Gemeente Elburg) ter ere van zijn jubileum.

Henk Wessel: ‘Het Mannenkoor wil ‘Zingend getuigen’ van het Koninkrijk van God dat aanstaande is. In de liederen die het koor zingt klinkt de oproep door tot geloof in Hem: de Heere Jezus, De Heiland en Koning. Prachtig om te zien dat koorlid van het eerste uur, Henk Jonker, nog steeds meezingt met de liederen.’

Het Christelijk Mannenkoor ‘t Harde is opgericht op 27 mei 1963 in het Buurtgebouw van ’t Harde. Het koor telt momenteel ruim 100 leden. De leden van het Mannenkoor komen uit de gehele regio. Het koor staat onder leiding van dirigent Henk van der Maten. Het koor verleent zeer regelmatig medewerking aan concerten en zangavonden. Hoogtepunten zijn ieder jaar het voorjaarsconcert en het kerstconcert in Oldebroek. Het Mannenkoor geniet zowel plaatselijk, regionaal als ook landelijk vooral bekendheid door het zingen van psalmen, gezangen en andere geestelijke liederen.

Het koor viert het jubileum officieel op zaterdag 10 juni aanstaande tijdens een jubileumconcert in de Grote Kerk van Elburg. De aanvang van dit concert is 19.30 uur. Aan het concert werken o.a. Johan en Marco van der Graaf mee en Arjan & Edith Post. De toegang is gratis, er is wel een collecte voor de onkosten. Iedereen van harte welkom!

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel