Ankeiler: Burgemeester Jan Nathan Rozendaal heeft het eerste exemplaar van het boek Armenzorg in Elburg ontvangen. De oudheidkundige vereniging Arent Thoe Boecop heeft recent een nieuwe uitgave gepresenteerd.

- Burgemeester Jan Nathan Rozendaal heeft het eerste exemplaar van het boek Armenzorg in Elburg ontvangen. De oudheidkundige vereniging Arent Thoe Boecop heeft recent een nieuwe uitgave gepresenteerd. In publicatie nummer 114 staat de armenzorg in Elburg centraal. Het eerste deel van deze uitgave schetst een algemeen beeld van het armoedeprobleem in Elburg.

Er worden 3 Elburger instellingen in de schijnwerpers gezet die behoeftigen ondersteunden, maar die nog steeds een belangrijke functie vervullen: het Couragefonds, de Stichting Het Weduwenhofje en het (inmiddels opgeheven) Fonds Top de Keijzer.

Het boek over de armenzorg in Elburg is samengesteld door Willem van Norel. De tekstredactie is gedaan door Anneke de Reuver. De opmaak is uitgevoerd door Lusine Grigoryan. Het Couragefonds heeft deze uitgave mede financieel mogelijk gemaakt.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel