Ankeiler: Het is een beetje een traditie aan het worden: in de Internationale Mitochondrial Disease Awareness Week die op 18 september start wordt ook de Mito-estafette georganiseerd.

- Het is een beetje een traditie aan het worden: in de Internationale Mitochondrial Disease Awareness Week die op 18 september start wordt ook de Mito-estafette georganiseerd.

Diderick van het Ende (Hattemerbroek) en Gert Gerritsen (Wezep) zullen meedoen aan de Mito-estafette. Dit is een initiatief van Energy4All, in samenwerking met Join4Energy, dat gezinnen en personen die te maken hebben met energiestofwisselingsziekten met elkaar verbindt. Deelnemers voelen zich vaak zeer gesteund door het contact.

Het initiatief is ook bedoeld om de bekendheid van zeldzame energiestofwisselingsziekten te vergroten. Daarom vindt het evenement ook plaats tijdens de Internationale Mitochondrial Disease Awareness Week, die ook bedoeld is om die bekendheid te vergroten.

Diderick, die zelf een energiestofwisselingsziekte heeft, ontvangt het estafette stokje op 18 september uit Zwolle en brengt het verder naar Gert Gerritsen. (Zijn zoon Matthias overleed in 2016 aan een energiestofwisselingsziekte). Samen willen ze het estafettestokje op dinsdag 19 september overbrengen naar een volgend gezin in Putten. De Mito estafette eindigt zaterdag 23 september in Nijmegen. In Nijmegen wordt baanbrekend onderzoek uitgevoerd naar een medicijn voor energiestofwisselingsziekten.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel