Ankeiler: OWIOS heeft een grote overwinning behaald tegen VSW. Op sportpark Bovenmolen werd het uiteindelijk 8-0.

- OWIOS heeft een grote overwinning behaald tegen VSW. Op sportpark Bovenmolen werd het uiteindelijk 8-0. Aangezien DSV ’61 haar sportieve plicht vervulde tegen CSV ’28 werd OWIOS op doelsaldo eerste in de poule en plaatst zich voor de volgende ronde.

In deze spannende poule eindigden zowel OWIOS, DSV ’61 als CSV ’28 op 6 punten. CSV ’28 had vooraf de beste papieren, maar door te verliezen van DSV ’61 met 4-0 eindigde het uiteindelijk als 3e. Op doelsaldo werd OWIOS 1e (+8), DSV ’61 (+5) werd 2e en CSV ’28 (+4) als 3e.

De belangen vooraf waren helder. OWIOS moest ruim winnen en was daarna afhankelijk van het resultaat tussen DSV ’61 en CSV ’28. Voor VSW uit Windesheim (5e klasse) waren de verschillen met de andere teams in deze poule duidelijk te groot. OWIOS was duidelijk de bovenliggende partij en Cornell Balk wees OWIOS de weg. Binnen 17 minuten had hij een hattrick gemaakt en OWIOS op 3-0 gezet en leek OWIOS op weg naar een monsterscore. In Doornspijk kwam DSV ’61 aan de leiding en OWIOS rook kansen op de volgende ronde. OWIOS ging onverdroten verder en binnen 30 minuten scoorde ook Robin Hop. De bal bleef met een corner in de doelmond liggen en van dichtbij schoot hij binnen. Na 33 minuten zette Arjan Boon het hele sportpark Bovenmolen op zijn kop. Als linksback dook hij op in de rechtsbuitenpositie en verraste zowel VSW als zijn eigen teamgenoten en scoorde de 5-0. In 14 seizoenen selectievoetbal was dit zijn allereerste doelpunt. Twee minuten later leek het of alles lukte. Een bal werd tegen het hoofd van Arjan Boon geschoten en belandde pardoes in het doel van VSW. De scheidsrechter zag Arjan Boon gaan zweven en floot terecht voor buitenspel en annuleerde de treffer. Vlak voor rust soleerde Arjen Hoogland nog door de verdediging en zette de ruststand van 6-0 op het scorebord.

Na rust wist OWIOS dat het met de tussenstand in Doornspijk nog 2 keer moest scoren om op doelsaldo bovenaan te komen. OWIOS ging onverstoord verder. Na 55 minuten kopte Gerdo van ’t Hul de bal achterwaarts binnen en scoorde de 7-0. Twee minuten later was het Corné Hamelink die binnen het uur de 8-0 scoorde door de afgemeten voorzet van Jasper Schut binnen te tikken. Na een uur spelen gaf trainer Siemen Lindeboom Arjan Boon een publiekswissel en ontnam hem hiermee een kans op aanspraak te maken volgende week op de spitspositie. Met deze wissel viel wel het scorend vermogen van de ploeg weg. Ongetwijfeld hadden Lindeboom en Van der Beek dit ingecalculeerd. OWIOS noteerde in het laatste half uur nog verschillende kansen, maar kon niet de trekker overhalen om de 10 op het scorebord te zetten. In Doornspijk verdubbelde DSV ’61 ondertussen de score naar 2-0. Deze viel tegelijkertijd met de 8-0 en OWIOS was met deze stand zeker van de volgende ronde. In de slotfase liep DSV ’61 nog uit naar 4-0 en kon OWIOS in de laatste minuten niets meer gebeuren.

De voorbereiding is achter de rug en verliep voor OWIOS aardig succesvol met winst van de VeluweCup en plaatsing voor de volgende ronde van de beker. Langzaam wordt ook het spelbeeld beter en kan OWIOS in vertrouwen toewerken naar de start van de competitie. Uiteindelijk draait het om de competitie en het pakken van de punten.

OWIOS begint volgende week in de competitie tegen Swift ’64. De wedstrijd wordt gespeeld op het eigen sportpark Bovenmolen en begint om 14.30 uur.

Opstelling: Kuiper, De Boer, M. Hoogland ©, Hop, Boon (59. Van Weeghel), A. Hoogland (59. Van ’t Oever), Van ’t Hul, Van Haagen (70. De Vries), Hamelink (59. Van Koldenhoven), Schut (59. Van den Bosch), Balk

Scoreverloop:

’02 – 1-0 Cornell Balk

‘05 – 2-0 Cornell Balk

‘17 – 3-0 Cornell Balk

’28 – 4-0 Robin Hop

’33 – 5-0 Arjen Boon

’43 – 6-0 Arjen Hoogland

’55 – 7-0 Gerdo van ‘t Hul

’57 – 8-0 Corné Hamelink

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Deel dit artikel