Ankeiler: De 12e editie van de Dr. Olthuis wandeltocht wordt georganiseerd op zaterdag 30 september 2023 tussen 09.00 - 12.00 uur. De wandeltocht is genoemd naar de historicus Dr. H.J.

- De 12e editie van de Dr. Olthuis wandeltocht wordt georganiseerd op zaterdag 30 september 2023 tussen 09.00 - 12.00 uur. De wandeltocht is genoemd naar de historicus Dr. H.J. Olthuis, die als stadshistorieschrijver van Elburg een grote bijdrage leverde aan de kennis over de historie van de oude stad Elburg.

Tijdens de wandeltocht wordt de nadruk gelegd op het belang van de Hessenwegen en de Ommelanden rondom de Hanzestad Elburg. Deze voormalige handelswegen werden vroeger gebruikt door Duitse kooplieden (uit Hessen). Zonder deze handelswegen had Elburg geen economisch bestaansrecht als Hanze stad.

Een wandeltocht door het prachtige en veelzijdige buitengebied van de historische vissersstad Elburg. Start en finish vanuit de kloostertuin van Museum Elburg. De afstanden zijn 5, 10, 15 en 25 kilometer. Inschrijven voor alle afstanden kan op de startlocatie, voorinschrijving is niet nodig.

De routes zijn geschikt voor Nordic Walking en honden zijn aangelijnd toegestaan. In de routes zijn rustpunten opgenomen. Tegen vergoeding is een unieke herinnering verkrijgbaar.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel