Ankeiler: Voor Bakkerij Jonker – Blauw Wit 1 begon het seizoen afgelopen zaterdag met een fijn voorproefje.

- Voor Bakkerij Jonker – Blauw Wit 1 begon het seizoen afgelopen zaterdag met een fijn voorproefje. Door de regionale bekerwinst vorig seizoen, mochten de mannen hun opwachting maken in de nationale beker. In Deventer werd een driekamp gespeeld tegen 1e divisionisten Avior en Alterno, twee divisies hoger spelend dan Blauw Wit.

Blauw Wit wist dat het op voorhand niets te verliezen had en de opdracht was dan ook om vrijuit te spelen en te genieten. In de wedstrijd tegen Avior werd die opdracht bijna tot in perfectie uitgevoerd in de eerste twee sets. Blauw Wit wist Avior flink onder druk te zetten en bracht daarmee de thuisploeg in de problemen. Blauw Wit pakte set 1 en leek ook in set 2 op setwinst af te stevenen, gezien de voorsprong de gehele set. Helaas deed een serviceserie bij 19-21 de Blauw Wit das om en ging de set met 25-22 naar Avior. In set 3 en 4 wist Blauw Wit het hoge niveau helaas niet vast te houden en daardoor werd het uiteindelijk 3-1 voor Avior (22-25, 25-22, 25-20, 25-20)

Ook Alterno werd goed weerstand geboden, al was het niveauverschil wel duidelijker merkbaar. Blauw Wit ging prima mee tot halverwege de set, maar daarna was er iedere set één serviceserie van de Apeldoorners die het verschil maakte. Hierdoor werd het 0-3 voor de mannen in het groen (17-25, 18-25 en 17-25). Al met al kunnen de Oldebroekers terugkijken op een mooie bekerdag en een prima opmaat naar volgende week. Dan gaat de competitie van start met een thuiswedstrijd tegen Xanthos uit Zetten. Aanvang is om 17:00 uur.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Deel dit artikel