Ankeiler: Voor Ruben van Werven was het afgelopen seizoen een bewogen zijspancrossjaar. Het lukte niet om het team bij elkaar te houden.

- Voor Ruben van Werven was het afgelopen seizoen een bewogen zijspancrossjaar. Het lukte niet om het team bij elkaar te houden. Het zat vast op een goede bakkenist. Met nog één wedstrijd te gaan op het circuit van Lierop om het Nederlandse kampioenschap, was het uitzicht om de titel allang verkeken.

Maar inmiddels is er een nieuwe passagier gevonden en wel Janick Buitenhuis, die eveneens in de gemeente Oldebroek woont. Beiden hebben besloten om nu samen dit seizoen af te maken en vooruit te kijken. Het afgelopen weekend reisden de twee af naar Eersel om deel te nemen aan een MON zijspan wedstrijd.

Het verliep niet zonder slag of stoot want in de eerste manche maakten ze een koprol met als gevolg problemen met de voorrem en een afgebroken schokbreker. Maar gelukkig kon alles weer hersteld worden voor de tweede reeks. Het koppel wist daarin een zeer goede start te maken en nam hierin gelijk de leiding. Maar daarna sloeg de vermoeidheid toe en zakte het koppel terug naar plaats vijf. Natuurlijk was het zichtbaar dat Ruben en Janick nog flink aan elkaar moeten wennen en samen de goede balans moeten vinden om zo sterker te worden. Daar gaan beiden zeker mee aan de slag. Er is nog veel werk aan de winkel voor Van Werven/ Buitenhuis. Maar hoe dan ook, het begin is er.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Deel dit artikel