Ankeiler: Sinds vorige week is er een nieuwe expositie te zien in MFC de Brinkhof; namelijk die van Ima Amu. Ima komt uit Nigeria maar woont al lange tijd in Wezep.

- Sinds vorige week is er een nieuwe expositie te zien in MFC de Brinkhof; namelijk die van Ima Amu. Ima komt uit Nigeria maar woont al lange tijd in Wezep.

Ima Amu werd geboren in Ukehe, Nigeria, West-Afrika. Al jong wist hij dat hij schilder wilde worden. Hij begon met tekenen in het zand; later kochten zijn ouders potloden en papier voor hem en motiveerden hem om door te gaan.

Na zijn middelbare school bezocht hij de Universiteit van Benin-stad Nigeria, waar hij afstudeerde in schilderkunst en kunstgeschiedenis. Vervolgens werkte hij als curator/manager bij het beroemde Didi Museum in Victoria Island Lagos, Nigeria. Hij bracht veel nieuwe ideeën in het museum; organiseerde symposia over Afrikaanse kunst en bracht de breedte van de beeldende kunst in het museum. Hij maakte naam als curator en als kunstenaar.

Zijn schilderijen vertellen over het dagelijkse leven van de mensen; in Nigeria en in het algemeen in Afrika. Elk schilderij is een weerspiegeling van het leven in Afrika en de diaspora.

Meestal gebruikt hij vrouwenvormen en stemmingen als symbolen om de onevenwichtige situatie uit te drukken. Vrouwen in Afrika, omdat zij de zwaarste sociaal-economische lasten dragen die zo oud zijn als de culturen in Afrika.

Ima woont al geruime tijd in Nederland en hij blijft ook hier zijn verhaal vertellen. Hij hoopt dat het bijdraagt aan een wereld, waarin iedereen gelijke kansen krijgt. Hij droomt van een leven van gelijkheid in alle schakeringen van het leven.

Foto's Alida Bosma

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel