Bevat Video: Video
Ankeiler: De twee crossvrienden Arnold ten Hove en Jannes Klock namen deel aan een wedstrijd van de Vintage Motorcross Club Nederland (VMCN).

- De twee crossvrienden Arnold ten Hove en Jannes Klock namen deel aan een wedstrijd van de Vintage Motorcross Club Nederland (VMCN). Beide rijders komen uit in de 50cc klasse en rijden voor hun plezier. Al willen ze natuurlijk graag de finish halen.

Evert van ‘t IJssel stapte bij hen in de auto om de heren een dag te volgen. Op naar circuit de Herikenberg in Markelo. Onderweg viel gestaag de regen en eenmaal op de baan te zijn aangekomen bleef het maar doorgaan. En daar waren de rijders niet echt blij mee en zeker als je in een van de lichtste klassen rijdt. Jannes en Arnold hadden er nog niet echt vertrouwen in en hoopten alleen maar dat het droog zou worden, wat gelukkig later op de dag wel gebeurde. De training verliep nog wel nat en het circuit was tijdens de eerste manche nog niet in topconditie, maar in de tweede omloop was het weer stralend weer.

De sfeer was geweldig te noemen op het rennerskwartier. Vele rijders verhaalden van vroegere jaren toen deze crossmotoren ook al te zien waren en altijd veel publiek trok. Ten Hove liet weten dat het de laatste tijd met het rijden niet echt loopt zoals hij graag wil, maar hij wist in de eerste reeks nog de finish te halen. Ook Klock wist zijn wedstrijd keurig netjes uit te rijden. Ja, en na zo’n natte boel is het flink poetsen om alles weer schoon te krijgen. Gelukkig waren beiden op tijd klaar voor hun tweede optreden. Arnold startte nog wel, maar moest na een paar ronden toch opgeven. Jannes wist op zijn eigen tempo toch weer de finish te halen. Nu hadden ze tijd om uit te blazen. Een voornemen waar ze zich altijd goed aan vasthouden, is heelhuids thuiskomen en dat lukte ook dit keeer.

Evert maakte beelden van deze dag waarbij de nadruk niet lag op de wedstrijd maar op de beleving beelden van de twee crossvrienden Arnold ten Hove en Jannes Klock.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Deel dit artikel