Ankeiler: Donderdagmiddag 14 september bracht wethouder Beerd Flier een bezoek aan de familie Van Gelder in Wezep.

- Donderdagmiddag 14 september bracht wethouder Beerd Flier een bezoek aan de familie Van Gelder in Wezep. Zoontje Nathan heeft een beperking en maakt gebruik van veel hulpmiddelen, maar hiervoor is weinig ruimte. Buren van de familie maakten zich zorgen en zijn in actie gekomen.

De ouders van Nathan hebben achter hun woning aan de Wolweversstraat weinig ruimte voor alle hulpmiddelen. Bovendien moeten ze iedere dag met dit materieel door een smal achterpad en dat wordt steeds moeilijker.

Opslagruimte voor hulpmiddelen

Buren van de familie Van Gelder maakten zich hierover zorgen en hebben nagedacht hoe ze het gezin konden helpen. De oplossing was het plaatsen van een kleine opslagruimte op de parkeerplaats tegenover de woning. Zo krijgen de ouders van Nathan meer ruimte achter hun woning en kunnen ze makkelijker bij de hulpmiddelen als Nathan ’s morgens met de bus naar school gaat. De buurt trok de stoute schoenen aan en klopte bij de gemeente aan voor de mogelijkheden.

Oldebroek voor mekaar

De hele buurt staat achter dit initiatief en heeft geen bezwaar tegen het opofferen van een parkeerplaats. De gemeente besloot om het verzoek van de buurt in te willigen. Het is een mooi voorbeeld van Oldebroek voor Mekaar. In het bijzijn van enkele buren overhandigde wethouder Flier daarom de toestemmingsbrief aan de ouders van Nathan, namens het college. Zij waren dolblij met de toestemming en zijn de buurt enorm dankbaar voor hun actie. Ook wethouder Flier dankte de buurt voor dit mooie initiatief.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Deel dit artikel