Ankeiler: Heeft u hoge zorgkosten door een chronische ziekte of handicap en een laag inkomen? Dan kunt u van de gemeente een financiële tegemoetkoming krijgen.

- Heeft u hoge zorgkosten door een chronische ziekte of handicap en een laag inkomen? Dan kunt u van de gemeente een financiële tegemoetkoming krijgen. Als u het verplichte eigen risico heeft betaald (€ 385,-), dan krijgt u € 300,- van de gemeente terug. Deze regeling bestaat al langer, maar de gemeente heeft de regeling makkelijker gemaakt. Zo kunnen meer inwoners van de regeling gebruikmaken.

Wat is er veranderd?

In de oude regeling moest u kunnen aantonen dat u chronisch ziek bent. Bijvoorbeeld door een verklaring van de huisarts of met een overzicht van uw medicijnen. Dit hoeft niet meer.

Eerder moest u 3 jaar lang het eigen risico hebben betaald voordat u in aanmerking kwam voor de regeling. Dit is nu veranderd naar 1 jaar. Dit betekent dat als u 1 keer het eigen risico heeft betaald, u in aanmerking kunt komen voor de regeling.

Financieel spreekuur

Wilt u meer informatie of heeft u hulp nodig bij het invullen van het aanvraagformulier? Dan bent u van harte welkom op het Financieel spreekuur. Het team zit elke dinsdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur klaar om inwoners te helpen met alle vragen. Het Financieel spreekuur is in MFC de Brinkhof, Mariënrade 3 in Wezep. U kunt binnenlopen of een afspraak maken via tel. 0525 63 83 33. De dienstverlening is gratis.

Meer informatie en meer regelingen

Kijk voor meer informatie over deze regeling op de pagina Compensatie eigen risico zorgverzekering. De gemeente Oldebroek heeft meer regelingen voor inwoners met een laag inkomen. Kijk daarvoor op www.oldebroek.nl/laaginkomen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel