Ankeiler: Op zaterdag 7 oktober verzorgt het Susterenkoor St. Agnes een bijzonder concert in de kapel van Museum Elburg. 3 dagen eerder, op 4 oktober, is het dierendag.

- Op zaterdag 7 oktober verzorgt het Susterenkoor St. Agnes een bijzonder concert in de kapel van Museum Elburg. 3 dagen eerder, op 4 oktober, is het dierendag. Deze dag is gelieerd aan Sint Franciscus, de heilige die met dieren kon spreken en zijn rijke leven achter zich liet om in armoede te leven en zijn leven aan God te wijden. De Susteren die vroeger in het Agnietenklooster leefden, volgden de Derde Orde van Sint Franciscus, een set met leefregels voor kloosterlingen. Aan deze Franciscus en de dieren die hij zo liefhad is dit concert gewijd.

Onder leiding van dirigente Grietje Roozeboom zingt het Susterenkoor liederen die passen bij het motto van St.Franciscus "Pax et Bonum" dat "vrede en goeds" betekent. Hij schreef het "Laudes creaturarum" (het Zonnelied). Een lofzang op de schepping en God, haar schepper. Een lied dat mensen al eeuwenlang fascineert, uitnodigt en uitdaagt hoe te leven. Dit Zonnelied wordt door het Susterenkoor "St. Agnes" gezongen.

Op het programma staan verder liederen over de natuur, bloemen en vogels. Het Susterenkoor zingt o.a. "Reislied der zwaluwen", "Die Nachtigal" van Frans Schubert, het gregoriaanse lied "Ubi Caritas" (daar waar liefde is) en "Maiglöckchen und die Blümelein" van F. Mendelssohn. Een aantal liederen worden begeleid op orgel en fluit.

Anne-Marie van Hout, directeur van het museum, vertelt het verhaal van St.Franciscus, zijn invloed door de eeuwen. Luisteren naar de verhalen en de muziek maakt een bezoek aan dit concert zeer de moeite waard. De Susteren heten u dan ook graag welkom op 7 oktober.

Kapel Museum Elburg

Aanvang 16.00 uur. Zaal open vanaf 15.30 uur

Ingang: Glazen deur in de kapel aan de Jufferenstraat

Toegangsprijs € 10,00

Kaartverkoop en reservering vanaf 15 september bij Museum Elburg

Reserveren is gewenst en kan via info@museumelburg.nl

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel