Ankeiler: Op vrijdagavond 29 september organiseert het Orgelmuseum een zogenaamd ‘Veluws erfhuis’, ‘erfhuus’ in de volksmond.

- Op vrijdagavond 29 september organiseert het Orgelmuseum een zogenaamd ‘Veluws erfhuis’, ‘erfhuus’ in de volksmond. Tijdens het erfhuis wordt allerlei leuk en verrassend tweedehands materiaal bij opbod verkocht, net zoals dat vroeger regelmatig gebeurde op de Veluwe, vaak voor kleine prijsjes.

De avond begint om 19.00 uur met een korte inleiding over het fenomeen ‘erfhuis’ door Maarten Seijbel. Een erfhuis is de openbare verkoping van een verzameling roerende goederen, zoals aardewerk, meubels, tuingereedschap. Tijdens zijn lange loopbaan bij een plaatselijk notariskantoor leidde Seijbel regelmatig omvangrijke erfhuizen.

Na een korte pauze zal de daadwerkelijke verkoping worden gehouden. De opbrengst van de avond komt geheel ten goede aan het museum.

Wilt u eens ervaren hoe zo’n Veluws erfhuis in z’n werk ging en misschien iets aardigs op de kop tikken? U bent van harte welkom in het museum. De deuren gaan open om 18.30, de lezing begint om 19.00 uur, de veiling begint rond 20.00 uur. De toegang is gratis, maar we willen graag weten of u komt in verband met de beperkte ruimte, dus even een mailtje naar info@nationaalorgelmuseum.nl onder vermelding van ‘erfhuis’.

De gekochte voorwerpen kunnen per pin betaald worden.

Heeft u zelf wat op te ruimen? Het museum kan nog wel wat materiaal voor het erfhuis gebruiken. Het museum ontvangt graag ‘handzame’, makkelijk te verplaatsen voorwerpen, dus geen omvangrijke en zware items als kasten en tafels - daarvoor is geen plaats.

U kunt uw materiaal afgeven tijdens openingstijden van het museum, van 11 tot 17 uur, elke dinsdag tot en met zaterdag, uiterlijk donderdag 28 september.

Adres museum: Van Kinsbergenstraat 5, Elburg.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel