Ankeiler: IVN Zwolle organiseert op zondagmiddag 8 oktober een excursie op landgoed Molencate. Op het noordelijkste puntje van de Veluwe, uitziend op de IJsselvallei, ligt Landgoed Molecaten.

- IVN Zwolle organiseert op zondagmiddag 8 oktober een excursie op landgoed Molencate. Op het noordelijkste puntje van de Veluwe, uitziend op de IJsselvallei, ligt Landgoed Molecaten. In de herfst is het een mooie plek voor een wandeling. Er is veel te zien in de natuur en te vertellen over de geschiedenis en het ontstaan van dit Landgoed.

Laat je ook verrassen door de vele paddenstoelen en de bijzondere planten en dieren. Misschien is zelfs de zwarte specht te zien en te horen. Uiteraard lopen de deelnemers langs het landhuis, de spieker en de Spaanse graven. Heel bijzonder voor dit gebied zijn de sprengenbeken; beken die honderden jaren de molens in deze omgeving hebben aangedreven.

De start is om 14:00 uur op de parkeerplaats voor Herberg Molecaten. De wandeling is ongeveer vijf kilometer en duurt anderhalf tot twee uur.

Voor meer informatie zie: www.ivn.nl/afdeling/zwolle

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel