- Vrijdag 29 en zaterdag 30 september wordt de landelijke IJsselvliedtshow gehouden van Nut en Sport Wezep in het ruitersportcentrum van het Hippisch Centrum Hattem aan het Vijzelpad 112 in Hattem.

Deze kleindierenshow is landelijk voor Kleindierliefhebbers een begrip. Dit jaar wordt al weer de 32e editie georganiseerd. De inzenders komen uit het gehele land en er worden ongeveer 500 dieren verwacht.

In verband met de heersende vogelgriep mogen er ook dit jaar helaas geen hoenders, dwerghoenders en sier- en watervogels worden tentoongesteld. Gelukkig geldt dit niet voor konijnen, cavia’s , oorspronkelijke duiven, sierduiven en kleine knagers. Al deze diergroepen kunnen na de keuring op de vrijdagavond en zaterdag door publiek worden bewonderd.

Op vrijdag worden de dieren op raskenmerken beoordeeld door erkende keurmeesters die elk dier van een predicaat voorziet en punten toekent. De dieren met het hoogste predicaat en met de meeste punten komen in aanmerking voor fraaie prijzen.

De tentoonstelling is geopend voor publiek op vrijdagavond tussen 19.00 en 22.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 en 15.45 uur en de toegang is gratis.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel