Ankeiler: Demissionair staatssecretaris Maarten van Ooijen (CU) komt 4 oktober naar Elburg om mee te praten over de korte film ‘NUDES’.

- Demissionair staatssecretaris Maarten van Ooijen (CU) komt 4 oktober naar Elburg om mee te praten over de korte film ‘NUDES’. In multifunctioneel centrum ’t Huiken organiseert Jong Veluwe een avond rondom de korte speelfilm. Met als doel om ouders en tieners tools te geven om in gesprek te gaan over seksualiteit. Demissionair staatssecretaris Maarten van Ooijen praat graag mee met ouders en tieners over dit onderwerp.

Als staatssecretaris brengt Van Ooijen de mentale gezondheid van jongeren onder de aandacht. Hij spreekt veel jongeren en ziet dat zij minder veerkrachtig zijn dan vroeger. Hij wil hier vanuit zijn (nu demissionaire) rol aandacht aan geven. "Hoe kunnen we veranderingen op gang brengen voor de generatie kinderen en jongeren die nu opgroeien?" vroeg Van Ooijen aan professionals eerder dit jaar, in een bijeenkomst in de Jaarbeurshal in Utrecht.

Gezonde seksuele ontwikkeling

Jongerenwerker Robert Pruis is de initiatiefnemer van de film ‘NUDES’. Hij ontwikkelde samen met regisseur Kees Jan Mulder en filmmaker Gerbert Floor de film. Pruis: "Juist in de pubertijd waarin identiteitsvorming plaatsvindt, wil je een gezonde seksuele opvoeding. Deze twee thema’s raken elkaar. Een gezonde seksuele ontwikkeling geeft jongeren de ruimte om meer weerstand te bieden en veerkrachtig te zijn. Ik spreek voor mijn werk veel jongeren over dit onderwerp. Elke keer merk ik dat jongeren kiezen om een foto of filmpje te sturen van zichzelf, omdat de ander ze makkelijk weet te manipuleren. ‘Dan ben ik er maar vanaf’, zeggen ze dan vaak. Dit heeft effect op hoe ze naar zichzelf gaan kijken. Daarom vind ik het belangrijk dat we hier aandacht aan besteden. Het is fantastisch dat de staatssecretaris de tijd neemt om naar Elburg te komen. Dat geeft aan hoe belangrijk het is."

Nominaties

De film ‘NUDES’ is een groot succes. Wereldwijd is er aandacht voor de korte film. Zo heeft ‘NUDES’ een prijs in de wacht gesleept in Italië en is die genomineerd geweest voor filmprijzen in onder andere Nederland, Slovenië, Griekenland, New York en Rusland. Op dit moment is de film genomineerd in Duitsland en Chicago; deze filmprijs dient als voorrondes voor de Oscars. Meer dan vijftienduizend jongeren hebben de korte film al gezien en zijn erover in gesprek gegaan.

Wil je meer informatie over de avond of meepraten op 4 oktober? En ben je benieuwd naar de korte film ‘NUDES’? Reserveer dan nu je filmtickets op www.ingesprekoverdekortefilm.nl

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel