Ankeiler: De boeren hebben het zwaar, juist ook in onze omgeving. Recent was de familie Grin uit Biddinghuizen prominent in het nieuws.

De boeren hebben het zwaar, juist ook in onze omgeving. Recent was de familie Grin uit Biddinghuizen prominent in het nieuws. Ondanks grote recente investering in verduurzamingen van het bedrijf, worden ze als ‘piekbelaster’ gezien, waardoor ze waarschijnlijk gedwongen worden om te stoppen. Maar ook in onze eigen gemeente kennen we de schrijnende situatie van boer Jaap, die te maken heeft met een onverklaarbare sterfte van vele koeien van hem.

Als CVO komen we op voor onze boeren. Met een eigen ‘tour de boer’ vroegen we in campagnetijd al aandacht voor onze agrariërs. Maar nu we in de raadszaal zitten, benutten we onze positie om de boeren zo goed mogelijk te helpen. Bij boer Jaap schreven we een noodkreet aan het college om als gemeente hen terzijde te staan, en bij boer Grin vroegen we of Oldebroekse boeren hetzelfde desastreuze lot te wachten staan, zodat we tijdig kunnen anticiperen.

Als CVO willen we sowieso af van het gekmakende en bovenal onverdedigbare stikstofbeleid, wat als een strop hangt om de nek van onze boeren.

Maar los van de strijd die we met de boer meevoeren voor hun toekomst, willen we als partij ook meehelpen om het positieve imago van de boeren te vergroten. En hoe kan dat nou beter dan hét symbool van de boeren in de schijnwerpers te zetten: de trekker! Daarom waren we als CVO te vinden op de Schapenmarkt, waar we velen van jullie zijn tegengekomen. Kinderen konden hier langskomen om een eigen CVO-trekkerrijbewijs te halen! Onder begeleiding van onze ervaren instructeurs/examinatoren, werd een mooi parcours tussen de lintjes afgelegd. Na afloop kregen kinderen dan hun gepersonaliseerde CVO-trekkerrijbewijs van ons eigen ‘CBR’.

Daarmee is Oldebroek vanaf nu ruim 200 nieuwe jonge lokale trekkerbestuurders rijker.

Zo proberen we als partij, zowel binnen als buiten de raadszaal, voor onze boeren op te komen.

Deze column verschijnt in de Huis aan Huis Oldebroek / Veluwe Koerier van deze week

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel