Bevat Video: Video
Ankeiler: Het was feest woensdag op de bouwplaats van de nieuwe brandweerkazerne in het dorp Oldebroek.

- Het was feest woensdag op de bouwplaats van de nieuwe brandweerkazerne in het dorp Oldebroek. Burgemeester Tanja Haseloop - Amsing en postcommandant Hendrik Legemate hingen ter gelegenheid van het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw een vlag aan een dwarsligger. Ze stapten daarvoor in het bakje van een hoogwerker dat hen langs de bouwsteigers omhoog hees.

Fotoreportage Jack Aalderink

De nieuwe accommodatie wordt gebouwd aan de Zuiderzeestraatweg 213B ter vervanging van de huidige kazerne aan de Spronksweg. Burgemeester Haseloop reed daar vanaf het Raadhuisplein in een oldtimer brandweerwagen naar toe. De viering van het hoogste punt werd afgesloten met een hapje en een drankje op de bouwlocatie.

Gemeente Oldebroek is opdrachtgever voor dit bouwproject. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland neemt straks een duurzame, energieneutrale en natuurinclusief gebouwde accommodatie in gebruik die aan alle huidige eisen voor een goede brandweerzorg voldoet. Zo wordt de kazerne geheel uit hout opgetrokken en uitgerust met energieneutrale installaties, zonnepanelen en een groen dak.

De bouwwerkzaamheden worden, als alles volgens plan verloopt, eind maart 2024 afgerond.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Deel dit artikel