Ankeiler: Op een kletsnat sportpark Bovenmolen trok OWIOS aan het langste eind en won met 3-2.

- Op een kletsnat sportpark Bovenmolen trok OWIOS aan het langste eind en won met 3-2. Binnen vijf minuten gaf OWIOS een comfortabele voorsprong uit handen, maar uiteindelijk was het Corné Hamelink die de overwinning over de streep trok.

De Groenploeg had weer een puik staaltje werk afgeleverd. Ondanks de overvloedige regenval was er op woensdagavond een interland en op zaterdag stond de derby op het programma op een goed bespeelbare grasmat. In de eerste helft was OWIOS de bovenliggende partij. Al in de 6e minuut diende doelman Marc van de Streek handelend op te treden na een inzet van Corné Hamelink. De corner die het opleverde werd ingekopt door Robin Hop, maar van de doellijn gehaald. Even later ging Cornell Balk alleen op doelman Van de Streek af, maar werd teveel naar de buitenkant gedreven. Een afstandsschot van SV ’t Harde gaf doelman Jacco van Olst veel problemen en in twee instanties had hij de bal klemvast. Na ruim een half uur kwam OWIOS op voorsprong. Een lage schuiver van Cornell Balk kreeg snelheid op het natte veld en was doelman Van der Streek te machtig.

Gelijk na rust kwam OWIOS op een 2-0 voorsprong. Vanuit een corner schoot Cornell Balk met een volley raak en leek de wedstrijd wellicht gespeeld. Enkele minuten later gooide OWIOS de wedstrijd bijna in het slot. Een mooie aanval opgezet door Dennis de Boer belandde bij Cornell Balk en zijn inzet belandde op de paal. SV ’t Harde ging daarna opportunistischer spelen en OWIOS dacht wat meer aan Russische roulette. OWIOS beging verschillende onnodige overtredingen rondom het strafschopgebied en met de luchtmacht van SV ’t Harde was het telkens oppassen. Na een uur viel uit een standaardsituatie de aansluitingstreffer. De bal werd weer ingebracht en het was Stefan Marsman voor de 2-1. Vijf minuten later exact dezelfde situatie en stond het weer gelijk. Nu was Rick Zanting de gevierde man. Na de 2-2 kreeg OWIOS de wedstrijd weer meer onder controle en kon verschillende keren doelman Van der Streek weer aan het werk zetten. Tien minuten voor tijd kwam OWIOS dan toch op de verdiende 3-2 voorsprong. De sterk spelende Arjen Hoogland zette Cornell Balk aan het werk en zijn voorzet vanaf de achterlijn bereikte Corné Hamelink. Hij bleef zeer rustig vlak voor het doel en beheerst zette hij de 3-2 op het scorebord. OWIOS leek nog niets geleerd te hebben om geen onnodige vrije trappen rondom het strafschopgebied te veroorzaken. In de slotfase hield OWIOS met kunst- en vliegwerk en onderkant lat de voorsprong vast. Na 95 minuten floot de prima leidende scheidsrechter Hamzeh af voor de wedstrijd en kon OWIOS naast de eer ook 3 belangrijke punten bijschrijven aan haar totaal.

Volgende week speelt OWIOS de gemeentelijke derby VSCO ‘61. De wedstrijd in Oosterwolde begint om 14.30 uur.

Opstelling: Van Olst, Boer, A. Hoogland, Hop ©, Boon, De Vries, Van ’t Hul (73. M. Hoogland), Van ’t Oever, Hamelink (83. Van den Bosch), Balk, Schut (69. Jonker)

Scoreverloop:

’36 – 1-0 Cornell Balk

‘49 – 2-0 Cornell Balk

‘58 – 2-1 Stefan Marsman

‘63 – 2-2 Rick Zanting

‘78 – 3-2 Corné Hamelink

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Deel dit artikel