Ankeiler: Onder een grijs wolkendek, de gestage regen en de kou mochten de elftallen van de Elburger SC en sv Lelystad ’67 zaterdagmiddag aftrappen op het Burgemeester Bode Sportpark in Elburg.

- Onder een grijs wolkendek, de gestage regen en de kou mochten de elftallen van de Elburger SC en sv Lelystad ’67 zaterdagmiddag aftrappen op het Burgemeester Bode Sportpark in Elburg. De meeste supporters hadden een droog plekje opgezocht op de tribune, onder de overkapping of achter het glas van de warme kantine.

Na de uitwedstrijden tegen vv Wilsum 0-1 winst en Rood-Wit ’58 1-1 gelijkspel, eindelijk weer eens een thuiswedstrijd. Hoofdtrainer Raoul Jessurun, moest het deze middag stellen zonder Donny Mulder en Richard Boer, beiden geblesseerd geraakt in de wedstrijd tegen vv Wilsum. Des al niet te min hadden de Elburgers het plan opgevat om vol voor de drie punten te gaan. De Elburger SC zat er kort op en schuwde geen duel. De eerste grote kans viel echter na iets meer dan een half uur spelen aan de andere kant. Een foute terugspeelbal zette een aanvaller van sv Lelystad ’67 vrij voor ESC doelman Finn van der Heide, die de bal uitstekend pareerde. Uit de aanval die hierop volgde, werd Daan van Ommeren met een dieptebal richting het doel gestuurd van de gasten uit Lelystad. Met een fraaie lob over de keeper scoorde hij de 1-0 voor de Elburger SC. Koud, nat en doorweekt van de regen zochten beide teams de kleedkamers op in de rust.

Na rust was het voor de Elburger SC in de 52e minuut bijna weer raak, na een scrimmage voor het doel van sv Lelystad ’67 ging de bal net voor het doel langs. Na een uur spelen viel er een enorme kans aan de andere kant van het veld te noteren. De aanvaller van sv Lelystad ’67 schoot de bal naast het doel, tot opluchting van alles en iedereen uit Elburg. Een minuut later werd Ramon Flokstra namens ESC de diepte ingestuurd, zijn stift over de keeper belandde ook net aan de verkeerde kant van de paal. Bert-Jan Kragt kwam de aanval versterken voor Robert Radstaak. In de 74e minuut was het echter verdediger Joël Schenk die 2-0 binnen kopte uit een corner van Max Lamberink. Jelte Veenstra en Thomas Hoogers mochten daarna nog hun opwachting maken binnen de lijnen voor Danny Bovendorp en Ramon Flokstra. Vlak voor tijd strandde een schot van Max Lamberink op de handen van de keeper. Een fraaie overwinning, waarmee de Elburger SC de ongeslagen lijn van de laatste weken kan voorzetten.

Volgende week zaterdag speelt Elburger SC om 14.30 uur, uit tegen FC Ulu Sport op Sportpark Het Hoge Laar in Zwolle. Op zaterdag 2 december om 14.45 uur staat de laatste thuiswedstrijd van dit jaar op het programma tegen WZC uit Wapenveld.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel