Na meer dan een jaar wachten met slechte communicatie en weinig transparantie vanuit Provincie Gelderland heeft Stichting De Vier Merken vandaag te horen gekregen dat een ander voorstel de voorkeur van Provincie Gelderland heeft.

"Erg spijtig dat de provincie niet de voorkeur geeft aan een initiatief zoals De Vier Merken, waarbij er duurzaam en toekomstbestendig geboerd wordt, de grutto beschermd en stikstofuitstoot verlaagd wordt." vertelt ChristenUnie-fractievoorzitter Freek Rebel.

"Bij zo’n goed initiatief van 18 boeren vanuit de samenleving is het juist noodzaak dat de overheid dit snel en goed oppakt. Er is zoveel mis gegaan. Voor de boeren voelt het alsof de provincie hen aan het lijntje heeft gehouden. Onbegrip en boosheid heerst. Ik begrijp de emoties goed, de communicatie verdient geen schoonheidsprijs en brengt het vertrouwen in de politiek alleen maar verder omlaag." vervolgt hij.

De fractievoorzitter heeft ook vragen bij de beweegredenen van het bestuur van de provincie. Gedeputeerde Staten zegt namelijk een PAS-melder te kunnen legaliseren. "Dat is natuurlijk prachtig nieuws, ware het niet dat deze PAS-melder helemaal niets met zijn vergunning doet. Is er dan wel echt sprake van het legaliseren van een PAS-melder?" vraagt Rebel zich af.

De polder in Oosterwolde is een bijzondere plaats, omdat de grutto hier goed gedijt. Dat is heel bijzonder, want het gaat niet goed met de grutto. Deze plek is in Gelderland maar één van de twee plekken waar de leefomgeving optimaal is voor deze vogel.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel