Ankeiler: Zaterdag speelt OWIOS in een thuiswedstrijd tegen nieuwkomer ’s-Heerenbroek. De wedstrijd op sportpark Bovenmolen begint normaliter om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer E.

- Zaterdag speelt OWIOS in een thuiswedstrijd tegen nieuwkomer ’s-Heerenbroek. De wedstrijd op sportpark Bovenmolen begint normaliter om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer E. Heijmeriks.

IJs en weder dienende zal de wedstrijd gespeeld worden op het hoofdveld. Indien dit niet bespeelbaar is, zal er uitgeweken moeten worden naar het kunstgras. ’s-Heerenbroek is voor OWIOS een nieuwe en onbekende tegenstander. Vorig seizoen werd ’s-Heerenbroek kampioen in de 4e klasse en promoveerde hiermee naar de 3e klasse. Doordat OWIOS een klasse afdaalde ontmoeten ze nu elkaar in de 3e klasse.

’s-Heerenbroek is de competitie goed begonnen en weert zich kranig als promovendus. Vanaf het begin stond ’s-Heerenbroek in de subtop, maar door de laatste twee nederlagen is ’s-Heerenbroek afgezakt naar de middenmoot op de 7e plek. ’s-Heerenbroek won 4 wedstrijden, speelde er 1 gelijk er verloor er 4. In de laatste wedstrijden kreeg ’s-Heerenbroek wel de ploegen uit het linkerrijtje. Gewonnen werd er van koploper ZAC (1-2), er werd gelijkgespeeld tegen Zwart-Wit ’63 (1-1) en uit bij Zeewolde trok ’s-Heerenbroek aan het kortste eind (3-2). Vorige week werd er thuis verloren van Swift ’64 met 1-3. Lang stond het gelijk, maar in de slotfase scoorde Swift ’64 nog twee keer. Met 7 doelpunten is de jonge Daan Boersma de topscoorder van deze klasse.

OWIOS heeft de derbyweek positief afgesloten. De competitieleider had de derby’s tegen sv ’t Harde en VSCO ’61 achter elkaar ingepland. Derby’s zijn toch altijd wedstrijden op zich. Beide wedstrijden heeft OWIOS echter in winst omgezet en 6 punten kunnen bijschrijven aan het totaal. Hierdoor staat OWIOS op de 3e plek met 18 punten uit 9 wedstrijden. OWIOS won met 3-2 van sv ’t Harde. OWIOS stond met 2-0 voor en had kansen op de 3-0. Maar in 5 minuten tijd gooide sv ’t Harde de wedstrijd om en scoorde uit 2 vrije trappen. Corné Hamelink bezorgde diep in de 2e helft OWIOS toch de verdiende overwinning. Vorige week werd er met 2-0 gewonnen van VSCO ’61. Een degelijk OWIOS trok de overwinning naar zicht toe en stond alleen het laatste kwartier – toen VSCO ’61 alle schroom van zich afwierp – onder druk.

’s-Heerenbroek zal willen aanhaken bij de subtop en dan is een overwinning noodzakelijk. OWIOS zal de subtop zo klein mogelijk willen houden en de aansluiting willen behouden bij koploper ZAC. Met de topscoorders uit deze klasse in de gelederen van beide ploegen belooft het een spannende middag te worden.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Deel dit artikel