Ankeiler: In de Hanzestad Hattem biedt Dijkpoort Hattem de workshop glas in lood maken aan. De workshop wordt geleid door Chris de Goede, ambachtelijk glas in lood maker en docent.

- In de Hanzestad Hattem biedt Dijkpoort Hattem de workshop glas in lood maken aan. De workshop wordt geleid door Chris de Goede, ambachtelijk glas in lood maker en docent. Op twee zaterdagen: 6 en 13 april van 11.00-12.30 uur, zijn cursisten welkom voor deze workshop in de Dijkpoort, onderwijl uitkijkend door de glas-in-loodramen.

Op een eenvoudige manier en binnen korte tijd worden de beginselen van het maken van een klein glas-in-loodraampje geleerd. De Goede toont tevens voorbeelden van glas in lood.

De deelnemers maken een compleet origineel glas-in-lood raampje, waarbij ze kennismaken met verschillende soorten glas, het leren glassnijden en het in elkaar zetten en solderen van het raampje. Het uiteindelijke resultaat is een compleet eigen gemaakt glas in lood van 4 stukken glas, om mee naar huis te nemen.

In de herfst op de zaterdagen 14 en 21 september van 11.00-12.30 uur wordt de workshop nogmaals aangeboden.

Afsluitend een kleine expositie van het glas in lood eigen werk tijdens de workshop.

Prijs: €35,00 pp incl. materiaalkosten werkstuk, incl. koffie/thee/fris & lekkers

Tijd/datum: zaterdag 6.4.24 en 13.4.24 van 11.00-12.30 uur

Voor wie: vanaf 12 jaar

Groepsgrootte: 8 max, het loopt snel vol.

Reservering: voor de reservering volstaat een mail naar Edith de Jong, Dijkpoort Hattem: edith.e.dejong@gmail.com. Na de bevestiging en overmaking van €35,00 op rekeningnummer: NL55 INGB 0007 8637 90 tnv Kunst & Erfgoededucatie, bent u verzekerd van een plek.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel