Ankeiler: Slagerij Van de Weg uit Oosterwolde heeft een eervolle vermelding behaald in de vakwedstrijd Grote Grillworsttest.

- Slagerij Van de Weg uit Oosterwolde heeft een eervolle vermelding behaald in de vakwedstrijd Grote Grillworsttest. Dat werd op 6 februari bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking. Ambachtelijke Slagerij H.H. Duijn uit Santpoort-Noord werd uitgeroepen tot de grote winnaar. De tweede prijs is naar Antonis de Smaakmakers uit Veldhoven en Slagerij Hegeman uit Aarle-Rixtel eindigde op de derde plaats.

Grillworst is vaak het visitekaartje van de slager, een favoriet van veel consumenten. Slagers uit het hele land stuurden hun grillworst in voor deze vakwedstrijd, georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Slagers.

De keuring

Op woensdag 17 januari werden alle ingezonden grillworsten beoordeeld op smaak, aanzien en structuur. De vakkundige jury van deze editie bestaat uit gecertificeerde productkeurmeesters Jan Snijders en Gjalt Landman. Naast hen namen branche erkende meesterverkoper Gerda Meijer en Grote Grillworsttest 2023-winnaar Han Braamskamp plaats aan de jurytafel. Aspirant keurmeester en SVO-studente Joy ter Heijden ondersteunde de jury.

Juryoordeel

Ron Kinkelaar, coördinator bij het Expertisecentrum voor Slagersambacht begeleidde de keuring en zei hierover: "De Grote Grillworsttest editie 2024 is er één om bij te schrijven op de lijst van topwedstrijden. Circa 85% van de deelnemers scoorde hoger dan een 9, dat is een geweldige uitslag die de ambachtelijke slager met zijn grillworst in de schijnwerpers zet. De grote winnaars zijn de klanten van de deelnemende slagerijen."

Overige finalisten

De overige finalisten ontvingen in willekeurige volgorde een eervolle vermelding:

• Knobbout Slagerijen uit Buren

• Slagerij de Bruin uit Culemborg

• Keurslager Arisse Vleesch uit Beesd

• Slagerij & Traiteur Koen van Vugt uit Drunen

• Slagerij Rutten uit Panningen

• Gelderblom Schoonhoven uit Schoonhoven

KNS verzorgt diverse vakwedstrijden per jaar. Naast de Grote Grillworsttest organiseert de branchevereniging ook de Spareribs Trophy en de Lekkerste Bal Gehakt.

Over Slagerij Van de Weg

Sinds begin 1928 is Slagerij Van de Weg een familiebedrijf en een begrip in de regio. De slagerij beschikt over een eigen slachterij, worstmakerij en rokerij waar de heerlijkste producten bereid worden. Uit de eigen keuken komen de lekkerste snacks en hapjes. SlagerijVvan de Weg heeft vijf vestigingen waar het assortiment op vol ambachtelijke wijze wordt bereid. De top 10 is geen onbekende plek voor deze slagerij. Deze slagerij heeft al 3 keer in de top gestaan en in 2019 deze vakwedstrijd gewonnen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel