Ankeiler: De Gemeente Elburg organiseert op dinsdag 13 februari een informatiebijeenkomst over de wolf. De bijeenkomst is gericht op dierhouders uit de gemeente Elburg.

- De Gemeente Elburg organiseert op dinsdag 13 februari een informatiebijeenkomst over de wolf. De bijeenkomst is gericht op dierhouders uit de gemeente Elburg.

Burgemeester Jan Nathan Ronzendaal: ‘Uw inbreng is belangrijk, omdat we graag uw ervaringen horen. Zo kunnen we goed samen nadenken en werken aan oplossingen op korte en lange termijn. De laatste tijd zijn er verschillende aanvallen van wolven op de Veluwe, waaronder in gemeente Elburg. Dat geeft de nodige zorgen. Daarom willen we graag met u in gesprek over wat er in het gebied leeft en wat we op dit moment weten en kunnen doen. De wolf is een beschermd dier. Daarnaast vertellen we u wat de provincie doet om de wolf te kunnen beheren.’

Harold Zoet, gedeputeerde van de provincie Gelderland is die avond aanwezig en ook Bij12, Faunabeheereenheid, een schapenhouder en ecoloog schuiven aan.

Datum: 13 februari 2024

Tijd: 19.30 - 21.00 uur

Locatie: Dorpshuis Ons Huus Hoge Enk, Oude Harderwijkerweg 61

Aanmelden verplicht: www.elburg.nl/informatieavond_wolf Na aanmelding krijgt u een e-mailbevestiging.

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen over de wolf en de nieuwsbrief ontvangen? Stuur dan een e-mail naar wolvencommissie@gelderland.nl.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel