Lead image 1:
Lead image TXT 1: Gideon, kibboets bewoner en overlevende, Aad Peters, eigenaar Zandverhalen en Kees Huigen, kunstenaar uit Nederland
Ankeiler: Aad Peters, eigenaar van Zandverhalen in Elburg reisde op 25 januari naar Israël om de kinderen die de aanslag van Hamas overleefd hebben te ontmoeten en naar hun verhalen te luisteren.

- Aad Peters, eigenaar van Zandverhalen in Elburg reisde op 25 januari naar Israël om de kinderen die de aanslag van Hamas overleefd hebben te ontmoeten en naar hun verhalen te luisteren. Samen met deze kinderen heeft hij aan de Dode Zee drijfhout verzameld om daarmee in Elburg. een kinderkunstwerk neer te zetten voor het Nederlandse publiek. Hieruit ontstond een toegevoegde expositie in Zandverhalen met o.a. een filmverslag die tijdens de voorbereiding met overlevenden gemaakt is.

Deze aanvullende expositie ‘Rachel huilde om haar kinderen’ is vanaf 16 februari te zien het museum Zandverhalen. Het is de opstart van meerdere vervolgexposities, verdeeld over de komende maanden, met verhalen uit de geschiedenis van Israël en het 50-jaar jubileum van het werk van Aad Peters.

Over Aad Peters

"Het joodse volk zoals ook andere volkeren, en ja ook de Palestijnen, kennen een lange geschiedenis van geweld, onrechtvaardigheid en pijn. Rachel huilde om haar kinderen. Het is bijzonder dat tranen zout zijn. De Dode Zee is het laagste punt op aarde en zo zout als een zee van tranen," aldus Aad Peters. Hij heeft zelf acht jaar (1983-1990) tijdens de oorlog in Libanon opgetreden voor kinderen in de burgeroorlog en zich sociaal geëngageerd. Zo maakte hij veel tv- en theaterprogramma’s met het thema vrede en vergeving in conflictgebieden. Voor dit complexe werk kreeg hij in¬ 2002 een koninklijke onderscheiding.

Zandverhalen is dagelijks geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur en de aanvullende expositie is toegankelijk met het Zandverhalen entreebewijs.

Over Zandverhalen

‘s Werelds grootste indoor - zandsculptuurtentoonstelling bevindt zich op een onverwachtse plek. Op een oud fabrieksterrein aan de haven van Elburg tref je een expositie die kunstminnend Nederland hier niet zo snel zou verwachten: Zandverhalen. Een expositie die een ode brengt aan de rijke culturele historie die Nederland heeft met de Bijbelverhalen. Wie echter bij het woord Bijbelverhalen meteen rechtsomkeert wil maken, zou wel eens iets waardevols mis kunnen lopen. De bijzondere expositie is namelijk geen pleidooi voor een religieuze stroming, maar juist een eerbetoon aan de culturele geschiedenis van Nederland en de prachtige, historische Bijbelverhalen. De oude vertellingen zijn ingebed in een rijke setting met unieke objecten zoals prachtige sluisdeuren, duizend jaar oude olijfbomen en eeuwenoude kunststukken van over de hele wereld.

Gideon, kibboets bewoner en overlevende, Aad Peters, eigenaar Zandverhalen en Kees Huigen, kunstenaar uit Nederland

Aad Peters, eigenaar van Zandverhalen in Elburg, plaatste samen met overlevenden van de aanslag op 7 oktober door Hamas, een 3-D kopie van het zandsculptuurm ‘Rachel’ in de kibboets Holit in Israël, ruim één kilometer van Gaza. Rachel wordt gezien als de moeder van de naties die om haar kinderen huilde

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel