Ankeiler: De heren van volleybalvereniging Blauw Wit uit Oldebroek zijn verkozen tot sportploeg van het jaar in de gemeente Oldebroek.

- De heren van volleybalvereniging Blauw Wit uit Oldebroek zijn verkozen tot sportploeg van het jaar in de gemeente Oldebroek. In MFC Hart van Oosterwolde kregen zij de prijs uitgereikt ten koste van WHC- en OWIOS onder de 17.

Fotoreportage Jack Aalderink Fotografie

In het seizoen 2022/2023 kenden de Oldebroekers een geweldig seizoen en bleven ze maar winnen in de regiobeker. Uiteindelijk wisten ze de finale te bereiken en hierin af te rekenen met tegenstander Set-Up ’65. De wedstrijd werd in de laatste set met minimaal verschil gewonnen: 15-13. Het lijkt alweer lange tijd geleden, maar het gejuich van de heren is er niet minder om als ze horen dat ze de titel ‘sportploeg van het jaar’ hebben gekregen.

Ook dit seizoen gaat het Blauw Wit voor de wind, ze staan op de derde plek in de derde divisie B. Deze positie geeft aan het eind van het seizoen recht op een plek in de tweede divisie. Morgenavond gaat de jacht op promotie verder met een wedstrijd in eigen huis tegen het derde herenteam van Pegasus.

Sportvrouw en sportman

Bij de vrouwen werd Anouk Jansen verkozen tot sportvrouw van het jaar. Zij wist beslag te leggen op de twaalfde plek op het WK (klasse 17-24 jaar) in Glasgow. Sportman van het jaar werd Dennis van de Kruisweg. Hij werd onder andere tweede in de amateurklasse op het NK mountainbiken.

De Veldkamp Jong Talent Award ging naar de talentvolle karter Jamie Elzerman. Dit aanstormende talent veroverde maar liefst 40 prijzen het afgelopen jaar.

De erepenning van de Gemeente Oldebroek werd door wethouder Beerd Flier uitgereikt aan de heer Jan Boeve van de vereniging PSV Noord-Veluwe. Hij zit zich al jaren in als vrijwilliger voor de paardensport en in het bijzonder voor zijn vereniging.

Tijdens de sportverkiezingsavond werd een verloting georganiseerd voor KWF Alp d’Huzes; Team Diederik. Familieleden van de in 2021 overleden Diederik van ’t Hul gaan dit jaar de Alpe d’Huez beklimmen en de opbrengst gaat naar dit goede doel. De verloting heeft € 700,-- opgebracht.

De trofee voor de aangepaste sport ging naar het Rood Wit G-korfbalteam vanwege dit mooie initiatief.

Het Stichtingsbestuur Sportverkiezing Gemeente Oldebroek kan terugkijken op een mooie sportverkiezingsavond in een geweldige ambiance in het MFC Hart van Oosterwolde.

Kijk voor meer regionaal nieuws op www.vrmg.nl

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Deel dit artikel