Ankeiler: Ruim honderd jaar geleden kregen diverse huizen en winkels in Kampen een heuse make-over in de – overal in Europa – populaire stijl van de Jugendstil ofwel Art Nouveau: een stijl waarbij de verleiding centraal staat.

- Ruim honderd jaar geleden kregen diverse huizen en winkels in Kampen een heuse make-over in de – overal in Europa – populaire stijl van de Jugendstil ofwel Art Nouveau: een stijl waarbij de verleiding centraal staat. Kampen kent een verrassende hoeveelheid en variëteit aan Jugendstil panden. Het was Architect G.B. Broekema, die grotendeels het aanzien van de Jugendstil in Kampen en Zwolle heeft bepaald. Heel bekend is ook het door Broekema ontworpen gebouw van de apotheek in Leeuwarden.

Geraart Westerink, geboren en getogen in Elburg, studeerde kunstgeschiedenis en archeologie aan de VU Amsterdam. Hij schreef diverse boeken en artikelen, vooral over stedenbouw en architectuur in Kampen in de 19e en 20e eeuw. Hij geeft veel lezingen over Architectuur en Kunstgeschiedenis.

Op dinsdag 13 februari geeft Westerink op uitnodiging van Culturele Stichting Elburg een lezing over deze architect Gerhardus Berend Broekema.

De lezing vindt plaats in het Refter van Museum Elburg, ingang Zuiderwalstraat. Aanvang 20.00 uur,

Entree € 10,00. Kaarten reserveren via culturele.activiteiten.elburg@gmail.com. Tevens graag het bedrag overmaken op rekening NL57RABO 0300 6676 98, ten name van Culturele Stichting Elburg, onder vermelding van Jugendstil. U kunt ook nog kaarten aan de zaal verkrijgen.

Informatie bij Bob Middelburg, 0645764203

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel