Ankeiler: Op maandag 1 april werd de tweede wedstrijd voor de Dutch Masters of Motocross gehouden op circuit 'de Bargen' .

- Op maandag 1 april werd de tweede wedstrijd voor de Dutch Masters of Motocross gehouden op circuit 'de Bargen' . Het publiek was massaal op deze wedstrijd afgekomen. In de 500 cc klasse was het Jeffrey Herlings die in de beide manches het goud wist te pakken, hoewel Romain Febvre verschillende malen in beide reeksen de aanval op hem opende. Calvin Vlaanderen legde beslag op de derde plaats. Hij wist tot tweemaal toe als derde over de finish te komen. De Elburger Freek van der Vlist was niet helemaal tevreden met een zesde een zevende plek.

Hij werd zevende in het dagtotaal. Na afloop liet hij weten dat het rij ritme niet helemaal naar wens was verlopen. Robert Fobbe kreeg gelijk een domper te verwerken. Tijdens de tijdtraining maakte hij een rare landing en hij greep gelijk naar zijn schouder. Besloten werd om de motor maar in de auto te zetten.

Bij 250cc mocht Thibault Benistant als eerste het podium op. Thibault reed twee hele sterke manches en schreef ze beiden op zijn naam. Janis Martins Reisulis eindigde als tweede door tweemaal als tweede binnen te komen. Als derde mocht Rick Elzinga het podium op. Elzinga behaalde tot twee keer toe een derde plaats.

Gyan Doensen werd bij de 125cc de grote winnaar, gevolgd door Markuss Ozolins en de derde plaats was voor Cole McCullough. Dani Heitink schoorde een vijfde en zesde plaats en viel hiermee net buiten het podium. Bij 85cc werd Jekabs Hudolejs de grote winnaar, waarna Timo Heuver als tweede volgde. Kenzo Jaspers was tevreden met zijn derde plaats.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel