Ankeiler: Na de twee grote crossevenementen is de rust wedergekeerd op circuit ‘de Bargen’.

- Na de twee grote crossevenementen is de rust wedergekeerd op circuit ‘de Bargen’. Op zaterdag 30 maart kon het publiek genieten van de Van Werven Quads & Sidecars Masters en op maandag 1 april stond de Dutch Masters of Motocross op de rol. Klaas Salverda is één van de vele vrijwilligers die er samen met vele anderen weer heel wat moois van heeft gemaakt . Al 22 jaar is hij verbonden met de stichting en hij doet het werk nog altijd met plezier.

Salverda, die zelf ook een tijdje in het bestuur heeft gezeten, zag destijds al snel dat vrijwilligers goud waard zijn. ‘Want anders sta je machteloos’. Zelf zorgt hij, samen met nog een aantal mensen, ervoor dat de rijders zonder problemen plaats kunnen nemen achter de starthekken.

Klaas legt uit dat daar in de loop van de tijd het nodige bij is veranderd, wat ten goede is gekomen aan alle coureurs, want een goede start geeft alleen maar voordeel. Ook verleent Salverda bij de opbouw van het circuit allerlei andere hand- en spandiensten. Van beroep is hij timmerman en dat komt nog wel eens van pas. Hij was in het verleden de man die zorgde dat de baan optimaal voor elkaar was. Inmiddels heeft hij die functie overgedragen, maar indien nodig verleent hij nog assistentie.

Als je vraagt wie er aan kop ligt in de wedstrijd kan Klaas daar geen antwoord opgeven. ‘Je bent continu bezig om alles weer top voor elkaar te hebben voor de volgende start,’ geeft hij aan. ‘Als een crossevenement is afgelopen,’ zo vertelt Salverda. ‘Is het na een half uur al haast al niet meer te zien dat er een motorcross is geweest’.

‘De rest wordt de komende dagen gezamenlijk opgeruimd, maar traditioneel gaan we met z’n allen tegen acht uur na afloop naar binnen om met de hele ploeg en met het bestuur even kort terug te kijken. Maar vooral is het dan tijd voor een hapje en een drankje. Als alles schoon is, is het bestuur alweer bezig de voorbereiding voor 2025 en daar heb ik alle bewondering voor,’ aldus Klaas Salverda.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Deel dit artikel