Bottercourant

Klik op de bericht titel om het hele bericht op Bottercourant.nl te lezen

 • Weet je het zeker?


  facebook

  De sociale media hebben ons grote voordelen gebracht. Als keerzijde kennen we natuurlijk  ook grote nadelen. Zoals in de bewuste beschadiging van mensen. En dan kan het kostbare  voorrecht van de grondwettelijke vrijheid van meningsuiting in deze media ook misbruikt worden, tot een soort afgod van de hoogstindividuele uitdrukking van meningen en sentimenten. Denk aan scheldpartijen, het verdraaien van de waarheid, en het aantasten van iemands goede naam. Behalve scheldteksten is er ook het ongewenst verspreiden van foto’s.

 • Lees meer >
 • Open Deur dienst GK Doornspijk


  gk doornspijk

  DOORNSPIJK -  Zondag 28 juli bent u van harte welkom tijdens een Open Deur dienst in de Gereformeerde kerk te Doornspijk. Deze dienst, die om 19.00 uur begint, wordt geleid door ds. B. de Graaf.

  Muzikale medewerking verlenen Erica Vogel (dwarsfluit) en Wilbert Magré (orgel).

 • Lees meer >
 • Cursus Gedeeld verdriet


  CJG

  ELBURG -  Net als volwassenen maken ook kinderen bij de dood van iemand die dichtbij stond een rouwproces door. Wel net even anders. En soms komen de vragen pas later. In de CJG cursus Gedeeld Verdriet werken kinderen spelenderwijs aan verlies. 

  Voor wie?

  Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar van wie een dierbaar iemand overleden is. En die daar 6 maanden later nog veel last van hebben. Ze zijn bijvoorbeeld boos, intens verdrietig, overbezorgd, slapen slechter of plassen in bed. Heel normale reacties trouwens, die je misschien niet herkent als rouwen, maar die hun ontwikkeling wel in de weg kan zitten. Ook al laten ze het niet zo merken, aandacht en troost is nodig.

 • Lees meer >
 • In memoriam: Aart Veldman


  aart

  Met grote verslagenheid ontvingen wij zondag het verdrietige bericht dat Aart Veldman op 79-jarige leeftijd plotseling en geheel onverwacht is overleden. In de eerste plaats willen wij zijn vrouw Jennie, kinderen en kleinkinderen, familie, vrienden en bekenden condoleren met dit grote verlies en hen allen veel sterkte toewensen in de komende tijd. Aart heeft ontelbaaar bijzondere momenten vastgelegd op foto en film en hij heeft altijd een bijzondere drive gehad om bijzondere mensen te spreken om hun levensverhaal vast te leggen. Verschillende boeken heeft hij geschreven en uitgegeven. Ook voor de Loco Media Groep is Aart van grote betekenis geweest. Met verschillende mensen binnen Loco had hij een bijzondere band als zij samen op zoek waren naar bijzondere dingen zoals b.v. het maken van een DVD over de ether piraterij. De Loco Media Groep is grote dank verschuldigd aan Aart Veldman om wie hij was en wat hij deed. Wij allen verliezen in hem iemand die van grote betekenis is geweest voor Loco Media Groep en de samenleving in deze regio.

   

  Namens bestuur, medewerkers en vrijwilligers van de Loco Media Groep
  Gerrit Jan Veldhoen, voorzitter

 • Lees meer >
 • Gesprek met Maurice van Es over Elburgontour nl en de bijzondere fietsrit voor Alzheimer


  ELBURG - Deze zomer wordt er door Zorgverlening Het Baken gefietst om geld in te zamelen voor stichting “Alzheimer Nederland”. Om het sponsorbedrag te vergroten wordt er daarnaast een lange en indrukwekkende fietstocht gemaakt vanaf de Noordkaap. Op zaterdag 21 september 2019 fietst Maurice van Es samen met een team van Zorgverlening Het Baken 24 uur lang op tandems.

  Fietsen voor Alzheimer

 • Lees meer >

Alle berichten vind je op Bottercourant.nl.