Bottercourant

Klik op de bericht titel om het hele bericht op Bottercourant.nl te lezen

 • Uitreiking presentatiegids VSCO'61


  Uitnodiging uitreiking presentatiegids2018

  OOSTERWOLDE - Vrijdag 10 augustus verschijnt de nieuwe presentatiegids van VSCO’61 voor het seizoen 2018-2019. Vanaf 15.30 uur is iedereen van harte welkom in het clubgebouw van VSCO’61 op sportpark De Heughte. Om 16.00 uur zal dan het eerste exemplaar overhandigd worden.

 • Lees meer >
 • Geldersch Landschap & Kasteelen lanceert 'De Geldersche Kasteelenroute'


  REGIO  - De heer Peter van den Tweel, directeur bestuurder Geldersch Landschap & Kasteelen, heeft een bijzondere fietsroute geopend van 339 kilometer door de provincie Gelderland. Deze fietsroute heeft als thema de kastelen in Gelderland en de rijke historie van de provincie waarover zij vertellen. 

  Fietsknooppunten 
  De route is opgebouwd uit het fietsknooppunten systeem, gecombineerd met afstapmomenten bij historische plaatsen en bij lokale ondernemers. Fietsers komen behalve langs de historische kastelen ook door natuurgebieden en langs lokale horecabedrijven die streekproducten aanbieden. 

 • Lees meer >
 • Wild kijken op landgoed De Dellen


  WOP herten foto Gerrit van Vemde

  HEERDE - Wie samen met de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen herten en zwijnen wil zien, kan woensdagavond 25 juli mee op een wildobservatiewandeling naar landgoed De Dellen bij Epe.  Het prachtige natuurgebied staat bekend om de afwisseling van bossen, lanen en heidevelden. Hier leven een groot aantal edelherten en wilde zwijnen.

 • Lees meer >
 • Boven- en Buitenkerk ontvangen belangstellenden weer met open deuren


  Bovenkerk

  KAMPEN - Nu de temperaturen oplopen tot tropische waarden zijn de Boven- en Buitenkerk heerlijke koele plekken om te genieten van kunst en architectuur. Ieder jaar zorgen tientallen vrijwilligers er voor dat de Bovenkerk vanaf het voorjaar en de Buitenkerk vanaf eind juni bijna dagelijks geopend zijn om belangstellenden te laten genieten van de fraaie kerkarchitectuur, maar ook van kunst en cultuur. Niet alleen toeristen passeren de grote kerkdeuren. De ervaring leert dat ook Kampenaren vaak de kans waarnemen om deze fraaie middeleeuwse topmonumenten te bezichtigen. Beide kerkgebouwen bieden dan ook meer dan alleen maar een fraai interieur. Zo is dit jaar in de kooromgang van de Bovenkerk werk te bewonderen van de Kamper kunstenaar Henri Vogel; met als hoogtepunt het enorme schilderij onder de titel ‘Dissolving Vieuws, dat hij vorig jaar september in het koor vervaardigde. In de Buitenkerk is, zoals ieder jaar, een kleine expositie ingericht met materiaal uit het parochiearchief. Dit jaar worden vooral voorwerpen getoond, die te maken hebben met de Dienst van de Tafel.

 • Lees meer >
 • Pop-Up Restaurant Hap Fontes brengt €3550,- op voor de voedselbank


  Sfeer Hap Fontes 2018

  ELBURG - Van 12 t/m 14 juli werd de tweede editie van Hap Fontes georganiseerd, het pop-up restaurant met als goede doel de Voedselbank Elburg/Oldebroek.  Opnieuw met groot succes. Daarbij weerd dit jaar, naast opnieuw volledig volgeboekt te zijn, een schepje erbovenop gedaan door een officiële opening van het restaurant te organiseren. Bij de feestelijke opening waren Eppo Bruins, Tweede Kamerlid van de ChristenUnie, en Henk de Groot, voorzitter van Voedselbank Elburg-Oldebroek, aanwezig om kort iets te delen over armoede en hoe belangrijk het is dat wij als samenleving naar elkaar omzien.  Met een bezoekersaantal van meer dan 200, werd dit jaar de opbrengst van vorig jaar zelfs overtroffen! Een fantastisch bedrag van €3550.- is opgehaald voor de Voedselbank Elburg-Oldebroek.

 • Lees meer >

Alle berichten vind je op Bottercourant.nl.