Bottercourant

Klik op de bericht titel om het hele bericht op Bottercourant.nl te lezen

 • Gratis webinar ‘Geef inbrekers geen kans’


  geef

  ELBURG - De versoepeling van de Coronamaatregelen zorgt ervoor dat het normale leven steeds meer op gang komt. Dat geldt helaas ook voor inbrekers die weer eropuit gaan. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) organiseert op woensdag 15 juli onder de titel ‘Geef inbrekers geen kans’ speciaal voor bewoners van de gemeenten in Nederland een gratis webinar.

 • Lees meer >
 • Leerlingen de Blerck ontvangen bidons bedrukt met de tekst “75 jaar Vrijheid’


  bidons

  't HARDE - Dit jaar zou in het teken staan van het vieren van 75 jaar Vrijheid. Hiervoor waren allerlei activiteiten bedacht die helaas bijna allemaal geannuleerd of uitgesteld moesten worden in verband met de maatregelen rondom het Corona-virus. Eén van de initiatieven betrof het geven van een blijvende herinnering aan 75 jaar vrijheid aan leerlingen van basisonderwijs en voortgezet onderwijs. De leerlingen uit de groepen 7 en 8 én leerlingen van het voortgezet onderwijs hebben een boek ontvangen over de oorlogstijd in Elburg en omgeving. Dit boek is enige tijd geleden al uitgereikt.

 • Lees meer >
 • Zomeractiviteiten WIEL


  zomerac

  OOSTENDORP - Aankomende woensdag organiseerd WIEL een stoepkrijtwedstrijd voor kids op het asfaltpleintje bij de PWA. Doe jij ook mee? Aanmelden kan via wielies@wiel.nl.

  Door de zomer heen organiseert WIEL diverse activiteiten. Hou de social media van WIEL in de gaten voor meer informatie.

 • Lees meer >
 • Cultuurgids voor musea in Veluwse Hanzesteden


  20200708 hanzesteden mockup cultuurgids

  ELBURG - Elf musea uit Elburg, Harderwijk en Hattem hebben de cultuurgids ‘Hanzesteden op de Veluwe’ uitgebracht. Het handzame boekwerk biedt bezoekers inspiratie voor een bezoek aan een of meerdere musea in de drie Veluwse Hanzesteden. De gids is in samenwerking met Hanzesteden Marketing ontwikkeld en maakt onderdeel uit van het actieplan ‘Veluwe op 1’. In de afgelopen weken zijn de musea in Elburg, Harderwijk en Hattem heropend voor publiek, met inachtneming van de landelijke maatregelen rondom Covid-19. Volgens Wilma Seijbel, directeur van het Nationaal Orgelmuseum in Elburg, neemt het bezoek geleidelijk aan weer toe: “We zien steeds meer toeristen onze binnenstad bezoeken, ook uit België en Duitsland. Door de coronamaatregelen is de capaciteit van ons museum beperkt, maar we zijn blij om te zien dat het aantal bezoekers weer toeneemt.”

 • Lees meer >
 • Reis je mee door de Bieb deze zomer?


  2020 07 zomeractie

  ELBURG - Het is weer mogelijk om veilig en verantwoord boeken en tijdschriften te lenen. Ook tijdens de zomermaanden. Ga je niet op vakantie in verband met het coronavirus? Blijf je deze zomer thuis? Kom dan wat vaker naar de Bieb en neem een zomerabonnement. Twee maanden gratis gebruik maken van de diensten van de Bibliotheek of een vast abonnement van 15 maanden voor de prijs van 12 maanden. Inclusief gebruik van e-books en luisterboeken. En wil je oefenen voor het theorie-examen van je rijbewijs? Ook dat is mogelijk in de Bieb. Kom langs en neem een paar tijdschriften mee of leen wat interessante titels om lekker in de luie loungeset weg te dromen van verre bestemmingen of spannende avonturen!

 • Lees meer >

Alle berichten vind je op Bottercourant.nl.