Bottercourant

Klik op de bericht titel om het hele bericht op Bottercourant.nl te lezen

 • Computercursussen Taalpunt Elburg


  taalpunt

  ELBURG -  Taalpunt Elburg biedt een tweetal computercursussen aan welke, bij voldoende animo, van start gaan in januari. Eén cursus gaat over de basis zoals werking toetsenbord, typen, e-mail versturen. De andere cursus om digisterker te worden; gebruik maken van digitale overheidsdiensten, aanvragen van toeslagen, verlenging rijbewijs e.d. Dit is een samenwerking van Bibliotheek Noord-Veluwe, Gemeente Elburg en stichting WIEL.

 • Lees meer >
 • Wie komt ‘De Aanpakkers’ versterken?


  WIEL Tuin

  ELBURG -  Voor een nieuw project is Stichting WIEL op zoek naar een vrijwilliger die het leuk vind om samen met een groep in het groen te werken! Elke week gaat er op donderdagmiddag een groep, genaamd ‘De Aanpakkers’ op pad om een tuinklus aan te pakken. Deze groep bestaat uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Jij gaat met deze groep mee en begeleid ze bij de klus. Ondertussen houd je het gesprek gaande en zorg je ervoor dat iedereen met plezier kan werken.

 • Lees meer >
 • Molen “De Tijd” en het “Agnietenklooster” / Museum Elburg kleuren Oranje en zeggen NEE tegen geweld tegen vrouwen


  ZONTA

  ELBURG  -  De Orange the World campagne werd wereldwijd afgetrapt op woensdag 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen en duurt tot en met 10 december, de Internationale Dag voor de Rechten van de Mens. Overal ter wereld kleuren bouwwerken oranje en zijn er activiteiten en bijeenkomsten om aandacht te vragen voor dit onderwerp. De kleur oranje staat voor de zonsopgang, een nieuwe dag zonder geweld. In Elburg zal 16 dagen lang “Molen de Tijd” en het Agnietenklooster in de binnenstad in de Oranje schijnwerpers staan.

 • Lees meer >
 • O kom er eens kijken - Aflevering 8 - Sinterklaasjournaal Elburg 2020


  O kom er eens kijken - Aflevering 8 - Sinterklaasjournaal Elburg 2020

   

 • Lees meer >
 • Boerderijmuseum: snert en pannenkoeken


  thumbnail erwtensoep 1024x1021

  OLDEBROEK - De laatste zaterdag van november sluit het Boerderijmuseum de acties van 2020 af met snert (van Topslager Van de Weg) én met pannenkoeken mét en zonder spek òf mét appel. De volgens oma’s recept bereide tongstrelende producten kunnen zaterdag 28 november tussen 10.00 en 15.00 uur afgehaald worden bij het Boerderijmuseum aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek. Bestellen, uiterlijk tot en met donderdag 26 november, kan via de website www.boerderijmuseum.nl onder het kopje ’bestellen’ of via het mailadres: info@boerderijmuseum.nl

 • Lees meer >

Alle berichten vind je op Bottercourant.nl.