Bottercourant

Klik op de bericht titel om het hele bericht op Bottercourant.nl te lezen

 • Viering 100 jaar Zuiderzeewet


  zzwet

  REGIO - Op 14 juni 2018 is het precies 100 jaar geleden dat één van de meest ingrijpende wetten van Nederland is vastgesteld: de Zuiderzeewet. Deze wet legde de basis voor de ontwikkeling van Nederland als waterland; inmiddels een sterk internationaal merk. Nederland staat bekend om haar grootschalige waterwerken. Kennis en kunde op het gebied van water zit in onze genen. De inpoldering van de Wieringermeer, de afsluiting van de Zuiderzee met de Afsluitdijk, de Noordoostpolder en de Oostelijke en Zuidelijke Flevopolder zijn voorbeelden van de invloed van de Zuiderzeewet op de vorming van ons land. De 100ste verjaardag van de Zuiderzeewet is daarom het vieren waard.

 • Lees meer >
 • Gelderlanders informeren elkaar tijdens een noodsituatie


  NL Alert controlebericht op telefoon

  Op maandag 4 juni zendt de overheid om 12.00 uur een NL-Alert controlebericht uit. Aan de hand van dit controlebericht kun je nagaan of jouw mobiel juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Zo weet je zeker dat jij op de hoogte bent tijdens een echte noodsituatie bij jou in de buurt. Uit onderzoek blijkt dat het overgrote deel van de Gelderlanders (85%) elkaar informeert als zij een NL-Alert ontvangen.

 • Lees meer >
 • Jury ‘Elburg in de Zon’ presenteert aanbod zonnepanelen


  Persfoto O1

  ELBURG - Voor de jury van ‘Elburg in de zon’ zit de klus er op. Tijdens de drukbezochte avond op 23 mei in het Nuborgh College Oostenlicht presenteerde de jury de bedrijven van haar keuze:Installatiebedrijf Koller en eL-Tec Elektrotechnologie uit Hattem. Het aanbod van de bedrijven sluit het beste aan bij de wensen en criteria van de deelnemers.De groepsinkoop ‘Elburg in de zon’ is een initiatief van de gemeente Elburg in samenwerking met Veluwe Duurzaam.

 • Lees meer >
 • S.V. ’t Harde sluit zaterdag de competitie af met een thuiswedstrijd tegen EZC ’84


  logo sv tharde

  't HARDE - S.V. ’t Harde sluit zaterdag de competitie af met een thuiswedstrijd tegen EZC ’84 uit Epe. Voor beide ploegen staat er behalve de eer niets meer op het spel. EZC is terug te vinden op een bescheiden elfde plek van de ranglijst. Hoewel de Epenaren qua punten beduidend beter presteerden dan de afgelopen twee seizoenen, kon men dit seizoen nooit echt een rol spelen in één van de drie periodes. Wat nu rest is het afsluitende duel tegen ’t Harde, dat eerder dit seizoen met 6-0 in Epe won.

 • Lees meer >
 • VSCO’61 uit naar kampioen Scherpenzeel


  VSCO

  OOSTERWOLDE - Zaterdag speelt VSCO’61 de laatste wedstrijd van het seizoen 2017-2018. Het gaat dan op bezoek bij kampioen Scherpenzeel. De wedstrijd begint om 14:30 uur. Voor beide teams staat niets meer op het spel dan alleen de spreekwoordelijke eer. Scherpenzeel is met ruime voorsprong kampioen geworden en VSCO’61 heeft zich vorige week definitief verzekerd van nog een jaar tweede klasse. Het is dus een wedstrijd om des keizers baard, zoals men pleegt te zeggen als er niets meer op het spel staat.

 • Lees meer >

Alle berichten vind je op Bottercourant.nl.