Bottercourant

Klik op de bericht titel om het hele bericht op Bottercourant.nl te lezen

 • Winterjas kan in de kast


  DSC04518s

  OLDEBROEK – Gezelligheid troef tijdens het schaapscheerdersfeest bij Boerderijmuseum ‘de Bovenstreek’. Alle schapen zijn van hun winterjas ‘bevrijd’; de wol kan gebruikt worden door de boerin om ermee te spinnen. Kees Pruim voorzag het ontdoen van de dikke winterjas van deskundig commentaar. De bezoekers konden genieten van het op ouderwetse wijze knippen van de wol maar ook werd machinaal geschoren. Kinderen vinden het prachtig dat ze een schaap mogen aaien met en zonder jas aan.

  Foto's Jack Aalderink

 • Lees meer >
 • Openluchtspektakel Admiraal Van Kinsbergen


  ELBURG - Een man die veel betekend heeft in Elburg en als weldoener werd beschouwd. Jawel dat was Jan Hendrik van Kinsbergen. Een ambitieuze, intelligente zeeman met een lange carrière op het allerhoogste niveau die 200 jaar geleden op 24 mei 1819 stierf op 84 jarige leeftijd. Een zeeheld die de eer verdiend in de vorm van een eigen openluchtspektakel.  Stichting 808 pakte de handschoen op . De voorstelling 'Geen zee te hoog, geen water te diep - Admiraal Van Kinsbergen' werdt gisteravond voor het eerst gespeeld en vanavond volgt de tweede voorstelling. . Inloop vanaf 20.00 uur volgt en aanvangstijd 20.45 uur. Locatie: IJsbaan Elburg, Parkeerterrein 'De Oude Vos'. De tribune is overdekt voor publiek!. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar.

   

 • Lees meer >
  Lees meer >
 • Pinksterloop in 't Harde


  Poster Pinksterloop

  't HARDE - Op zaterdag 8 juni kunnen hardlopers genieten van de prachtige A. Vogeltuinen en Landgoed Zwaluwenburg in ’t Harde. Hier wordt namelijk de eerste Pinksterloop georganiseerd. “Samen met Atletiekvereniging De Gemzen hebben we een mooie route kunnen uitzetten waardoor hardlopers aan een 5 of 10 kilometer wedstrijd kunnen meedoen.” Zegt Marcel van ’t Hul, voorzitter van Business Club N.V. De club organiseert doorgaans activiteiten voor ondernemers en spreekt nu een breder publiek aan. Van ’t Hul: “We werken graag samen met partijen om mooie activiteiten op te zetten. Door de samenwerking met De Gemzen hebben we de mogelijkheden om een sportieve activiteit voor een grote groep mensen op te zetten.”

 • Lees meer >
 • Optreden Vocaal damesensemble


  vocaal

  ELBURG -  Het Vocaal damesensemble Acapabel treedt 8 juni op in de Beekstraat 38, aanvang 15.00 uur en in de Museumtuin, aanvang 17.00 uur. Dit optreden is onderdeel van Vestingval Elburg. 

  Vocaal damesensemble Acapabel is een ensemble uit Groningen dat bestaat uit vijf jonge dames. Zij kennen elkaar van de studentenmuziekvereniging G.S.M.G. Bragi, waar ze jarenlang met plezier hebben gezongen. Door hun vriendschap en muzikale interesse is Acapabel ruim twee jaar geleden ontstaan als experiment. Het doel is met plezier zingen en alle stukken worden daarop uitgekozen. Bij elk stuk wordt naar de ideale stemverdeling gezocht; u zult dan ook merken dat er regelmatig van stem wordt gewisseld. Zo zingt een sopraan soms de altpartij en andersom!

 • Lees meer >

Alle berichten vind je op Bottercourant.nl.