Bottercourant

Klik op de bericht titel om het hele bericht op Bottercourant.nl te lezen

 • Discozwemmen Happy Valentine


  Disco Happy Valentine

  NUNSPEET - Zaterdag 26 januari van 19:00 tot 21:30 wordt voor de jeugd van 8 t/m 13 jaar het zwembad weer omgetoverd tot een ware discotheek en natuurlijk mag een echte DJ niet ontbreken. Het thema is Happy Valentine, dus jij komt toch zeker ook?! Wie weet komt jouw geheime liefde ook wel! Entree is € 5,70 op de dag en avond zelf, en in de voorverkoop t/m vrijdag 25 januari kost een ticket € 5,10. De tickets zijn bij de receptie verkrijgbaar.

 • Lees meer >
 • Recordzomer geeft recorddrukte voor redders KNRM


  knr

  ELBURG -  In 2018 zijn de vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) 2.508 keer uitgevaren en werden 4.313 mensen gered of geholpen. De stijging van bijna 20% ten opzichte van voorgaande jaren wordt verklaard door de lange en warme zomer. Het aantal reddingen en hulpverleningen door de KNRM is fors gestegen. De helft van alle hulpverleningen door de redders van de KNRM werden, analoog aan de tropische temperaturen, tijdens de maanden juni, juli en augustus uitgevoerd. Ironisch genoeg werden de meeste acties uitgevoerd in de zomermaanden bij “flauwe koelte” (windkracht 3). Maar ook buiten die tijd was het drukker dan normaal en bewijst de KNRM haar meerwaarde. Zoals tijdens de januaristorm waarbij één station drie keer op een dag werd ingezet om hulp te verlenen aan de binnenvaart, tijdens de ijzige kou eind februari voor een vastgelopen kotter boven de Waddeneilanden en aan het einde van de zomervakantie voor de redding van 11 Denen uit een reddingvlot voor de kust van IJmuiden.

 • Lees meer >
 • Werkzaamheden Bovenweg 't Harde


  boven

  't HARDE - Vorige week is begonnen met de werkzaamheden aan de Bovenweg op ‘t Harde. Hierdoor moet het verkeer omgeleid worden door de stenenbuurt. Dit zorgt in het begin vaak voor onduidelijkheden en is het voor veel weggebruikers even wennen. De gemeente Elburg vraagt daarom het volgende: 'Probeer tijdens de omleidingsroute extra rekening met elkaar te houden. Daarnaast gaan we er van uit dat iedere weggebruiker zich aan de maximum snelheid houdt van 30km/u. Laten we met elkaar letten op de verkeersveiligheid.'

 • Lees meer >
 • Uitslag klaverjasavond S.V. 't Harde


  klaverjassen1

  't HARDE - Donderdagavond 17 januari jongstleden is er door 36 deelnemers geklaverjast bij de klaverjasklub S.V. 't Harde.  Met de score van 5477 punten was Gerrit ten Cate die avond de beste. Dit zijn de namen van de andere 8 prijswinnaars van die avond: Sander van de Veen 5332, Gerrie Vinke 5178, John Koning 5138, Jakob Berghorst 5062, Brand Doornewaard 5061, Sienie Dunnik 5048, Hendri van 't Ende 4974 en Jenny Pannekoek 4966.     

 • Lees meer >
 • Gelderland neemt afscheid van commissaris van de Koning Cornielje


  190117 Cornielje cdK Gelderland

  ARNHEM - Na ongeveer 150 Provinciale Statenvergaderingen nemen de Gelderse volksvertegenwoordigers op 23 januari 2019 afscheid van hun  voorzitter en commissaris van de Koning in Gelderland, Clemens Cornielje. Cornielje stopt, per 1 februari 2019, na 13,5 jaar. De Statenvergadering is bijzonder omdat de agenda geheel in het teken staat van het afscheid met diverse sprekers, onder wie de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Kajsa Ollongren.

  Op 31 augustus 2005 werd Clemens Cornielje geïnstalleerd op voordracht van Provinciale Staten. Als voorzitter van Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten was hij ‘het gezicht’ van provincie Gelderland. Daarnaast was hij de vertegenwoordiger van de regering in de provincie, de rijksheer. Een van de taken die daarbij horen, is toezicht houden op de manier waarop gemeenten hun werk doen. Daarvoor legde hij regelmatig gemeentebezoeken af.

 • Lees meer >

Alle berichten vind je op Bottercourant.nl.