Bottercourant

Klik op de bericht titel om het hele bericht op Bottercourant.nl te lezen

 • ‘Welterusten, Kleine Beer’ komt naar De Meerpaal


  theaterterra welterustenkleinebeer 7a

  DRONTEN - Op dinsdag 2 januari komt in De Meerpaal het wereldberoemde prentenboek Welterusten, Kleine Beer tot leven in de nieuwe familievoorstelling. Kleine Beer kan niet slapen. Hij is bang voor het donker. Grote Beer brengt steeds een groter lichtje naar Kleine Beer. Uiteindelijk neemt hij zelfs de maan voor hem mee en alle fonkelende sterren. Grote Beer, Kleine Beer en hun berengrot komen nu voor het eerst naar het theater. Na de voorstelling mag iedereen met Kleine Beer op de foto!

 • Lees meer >
 • Sjoel Elburg sluit deuren in verband met verbouwing


  sjoelelburg

  ELBURG -  Het activiteitenprogramma van Museum sjoel Elburg is bijna tot een eind gekomen. De laatste rondleiding van Karel Kindermans vindt plaats op vrijdag 29 december a.s.  Aanvang 14.00 uur. Kosten € 3,00 p.p. En de  spraakmakende tentoonstelling 'Christendom en antisemitisme. Tweeduizend jaar confrontatie' is nog tot en met zaterdag 6 januari 2018 te bewonderen.

  Daarna sluit Museum sjoel Elburg in verband met een uitbreiding, verbouw en herinrichting tot 6 juni 2018 de deuren.

 • Lees meer >
 • Klaverjasmarathon bij KV Elburg


  kv elburg

  ELBURG - Korfbalvereniging Elburg organiseert op woensdag 27 december in het clubhuis een klaverjasmarathon. Aanvang 10.00 uur, einde om 22.00 uur. De inleg bedraagt 17.50 per persoon. Daar is inbegrepen: koffie, thee, lunch en ‘s avonds overheerlijke erwtensoep met roggebrood en spek. Er zijn 10 prijzen te winnen, waaronder vleesbonnen. Er wordt gespeeld volgens het Amsterdams systeem.

  De inloop is om 09.30 uur, loting eerste ronde om 09.50 en om 10.00 start de klaverjasmarathon. Het gaat door als er tenminste 20 deelnemers zijn.

  Uiterlijk aanmelden: 20 december bij Hilco Kamphuis via hilkokamphuis@gmail.com. Vermeld daarbij je naam, telefoonnummer en het aantal deelnemers.

 • Lees meer >
 • Koploper opnieuw zeer veel geluk tegen DSV ’61: 2 – 1 zege


  Image00012

  DOORNSPIJK -  Vriend en vijand waren het er na afloop over eens: wederom viel het dubbeltje voor koploper Swift de goede kant op. Niet voor de eerste keer behaalde Swift ’64 een overwinning die als onverdiend kon worden gezien, maar wel de drie punten opleverde. De gehele tweede helft was DSV ’61 de betere ploeg en had Swift weinig in te brengen. DSV moest ook wel alles geven om de opgelopen 1 – 0 achterstand in de eerste helft ongedaan te maken. Deze eerste 45 minuten had DSV ook niet optimaal gespeeld. Niet altijd even scherp, ook de voorwaartsen waren onvoldoende gevaarlijk geweest en Swift kwam op een verdiende 1 – 0 voorsprong in de 23e minuut na een aanval over rechts.

  Foto's Wilfred BoonWilfred Boon

 • Lees meer >
 • VSCO'61 gaat winterstop in met belangrijke overwinning op zak


  VSCO

  OOSTERWOLDE - In een matige wedstrijd heeft VSCO'61 in Arnhem een nuttige overwinning behaald op ESA. Op sportpark Rijkerswoerd stond na negentig minuten een verdiende 3-0 stand op het scorebord In het voordeel van de kanaries. In de eerste helft gebeurde er aanvankelijk weinig noemenswaardig. Beide ploegen konden geen vuist maken. ESA bleek over een paar handige en snelle spelers te beschikken, waar wel dreiging vanuit ging. Maar echte kansen leverde dat het eerste half uur niet op. VSCO'61 kreeg wel twee goede kansen, maar eerst Rinse van der Velde en daarna Dominique van de Grift hadden hun vizier niet op scherp staan. Aan de andere kant was het goed dat Arjan ten Klooster een inzet van een van de spelers van ESA kon toucheren, zodat de bal via de paal weer in het veld terecht kwam. Op slag van rust kwam VSCO'61 toch op voorsprong. Uit een afgeslagen aanval kwam de bal voor de voeten van Thomas van de Kolk. Hij legde deze perfect op het hoofd van Dominique van de Grift. Laatstgenoemde kopte de bal beheerst binnen.

 • Lees meer >

Alle berichten vind je op Bottercourant.nl.