Bottercourant

Klik op de bericht titel om het hele bericht op Bottercourant.nl te lezen

 • Ontploffing en brand op motorjacht


  DSC 0017

  ELBURG -  Om 19.37 uur vanavond ontving het Havenkantoor Elburg een melding van een brand.  Enkele jongeren hoorden een explosie en zagen rook.  Zij belden 112,  waarna de hulpdiensten ter plekke snelden.  Daar gelijktijdig een melding binnenkwam van een ongeval met letsel werd voor de zekerheid ook een ambulance opgeroepen.

  Foto's Henk Stappenbeld

 • Lees meer >
 • 33e Vlooienmarkt Hemelvaartsdag, de grootste van de Veluwe, op sportpark Schenk


  hemelvaartmarkt

  ’t HARDE - Ook dit jaar hoopt de Supportersvereniging “Groen-Wit” weer een spetterende vlooienmarkt te organiseren. Deze zal plaatsvinden op Hemelvaartsdag 21 mei op en rond het Sportpark Schenk. Het is dit jaar al de 33e keer dat de markt wordt georganiseerd. Jong en oud weet de weg naar het sportpark altijd moeiteloos te vinden. En voor iedereen is er wel wat te vinden tussen alle handelswaar. Voor de kinderen zijn er diverse kermisattracties waar de kleinsten onder ons zich prima kunnen vermaken. Ook de inwendige mens wordt niet vergeten. Zo zijn er verschillende kramen waar u een lekker tussendoortje kunt halen. Ook de kantine en het horecaplein zijn de hele dag geopend, waar u even lekker kunt uitrusten onder het genot van een kopje koffie of een glaasje bier en dit alles bij live-muziek.

 • Lees meer >
 • Druk bezochte prijsuitreiking van Kring 1 in Wezep


  dui

  WEZEP - Vrijdagavond 17 januari j.l. huldigde Kring 1 haar kampioenen in het clubhuis van P.V. 'De Duivenvriend' in Wezep. Kring 1 bestaat uit de duivenliefhebbers uit Doornspijk, Elburg, Oosterwolde, 't Harde, Oldebroek, Wezep en Hattemerbroek. Voorzitter Gerrit 'Bumba' Wolff was zoals gebruikelijk deze avond de ceremoniemeester en dat hij met verve. Over belangstelling had men deze avond niet te klagen want de zaal was tot de laatste stoel toe bezet. Niet verwonderlijk want er viel ook dit keer weer heel wat uit te reiken. Wat te denken van ruim 7.000 euro aan geldprijzen, prijzen in natura en ereprijzen. Zoiets zorgt natuurlijk voor veel blije gezichten. Ook de snacks van Cafetaria Borst vielen deze avond goed in de smaak.

 • Lees meer >
 • Algemeen Belang bezorgd over de verkeersveiligheid bij de oversteekplaats/ zebrapad op de Eperweg nabij Elim in ’t Harde


  eperweg

  Algemeen Belang heeft maandagavond in de gemeenteraadsvergadering de verkeersveiligheid bij de oversteekplaats/zebrapad op de Eperweg, nabij Elim in ’t Harde aan de orde gesteld. De partij kreeg hierover signalen van bezorgde ouders van wie de kinderen gebruik maken van de oversteekplaats om naar de basisscholen ‘Het Sterrenlicht’ of ‘de Parel’ te gaan. Gertwin Visscher: “Ouders maken zich terecht zorgen over de verkeersveiligheid van deze oversteekplaats. De partij ziet hier graag wegdekverlichting, waarmee de zichtbaarheid van deze oversteekplaats sterk kan worden verbeterd. Deze oversteek wordt ook gemeden door oudere scholieren die 's morgen vanuit 't Harde naar Elburg naar school gaan. Zij zien door de verkeersdrukte in combinatie met de onveilige oversteek geen kans om over te steken en rijden aan de verkeerde kant van de weg tot aan de rotonde bij de Energieweg. Ook dit leidt tot onveilige (fiets)verkeerssituaties”.

 • Lees meer >
 • Baggerwerkzaamheden in Elburg-Oostendorp


  kaart baggeren afbeelding

  ELBURG - Vanaf 27 januari tot eind maart vinden baggerwerkzaamheden plaats in verschillende vijvers en watergangen in Elburg-Oostendorp. De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van Waterschap Vallei en Veluwe. Baggeren vindt één keer in de vijf á tien jaar plaats en is bedoeld om watergangen uit te diepen. Dit is noodzakelijk voor een goede afvoer van regenwater, voor schoner (sloot)water en voor een gezond planten- en dierenleven in vijvers en sloten. De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd. Daar waar werkzaamheden plaatsvinden, ontvangen omwonenden vlak voor de start van de uitvoering een brief met informatie over de werkzaamheden.

  Meer informatie: www.vallei-veluwe.nl/baggerenelburg

 • Lees meer >

Alle berichten vind je op Bottercourant.nl.