Geschreven door Jeannet van Elst
11 juni 2024 21:09

Buddy’s Cup 2024: Het ultieme voetbalfeest
Foto Harry ten Hove

ELBURG - Op zaterdag 8 juni vond op het Burgemeester Bode Sportpark de tweede editie van de Buddy’s Cup plaats. Met 30 teams uit de 5e en 6e klasse, DJ Louda, Kris van de Straat, zo’n 30 vrijwilligers en 15 scheidsrechters, beloofde het een gezellige dag te worden.

Vanaf 10:00 uur stroomde het Burgemeester Bode Sportpark vol met enthousiaste teams, die allemaal streden om de felbegeerde Buddy’s Cup. Zomerse beats klonken tussen de buien door over het sportpark. Vanaf 13:00 uur werd de tap geopend en genoten de teams van hun welverdiende biertje, wat soms de kwaliteit van het spel beïnvloedde.

Om 14:15 uur waren alle poulewedstrijden gespeeld en na een korte pauze begonnen de finalerondes. Alle teams speelden minimaal één wedstrijd om hun plaats in het klassement te bepalen. De poulewinnaars en de drie beste nummers twee streden om de podiumplekken.

De finale, gespeeld om 15:30 uur, was tussen de Elburger SC 5B en SV URK 9A. Urk won met 4-1 en nam de Cup mee naar huis.

Na het toernooi zorgde DJ Louda voor een geweldige sfeer, waarna Kris van de Straat met zijn hit “Helemaal los in Torremolinos” en andere Hollandse meezingers het feest compleet maakte.

Tijdens de prijsuitreiking werd extra aandacht besteed aan de vele vrijwilligers en scheidsrechters die de dag mogelijk maakten. De winnaars van de dartvoetbalcompetitie kregen hun welverdiende kannetjes bier. En de toernooiwinnaars gingen naar huis met zowel de beker als kannetjes bier. Ook werden er prachtige prijzen verloot, gesponsord door onder andere Race Square Zwolle, Gladiator Sports, PEC Zwolle, Panenka Magazine en hoofdsponsor Buddy’s Bowling en Bites Elburg.