Loco Media Groep

Loco Media Groep

advertentie
Geschreven door Jeannet van Elst
11 juni 2024 6:00


Column: Niet iedereen kan alles, maar iedereen kan iets!
Foto: Column: Niet iedereen kan alles, maar iedereen kan iets!
Foto gemeente Elburg

In de gemeente Elburg vinden we dat elke inwoner telt en dat iedereen mee moet kunnen doen. Het uitgangspunt is om een zogenaamde inclusieve gemeente te zijn en aandacht te hebben voor diversiteit.

Dit jaar denken we na over de manier waarop onze gemeente een meer inclusieve gemeente kan zijn. Natuurlijk is inclusiviteit een breed begrip met heel veel aspecten. Voor deze column pak ik er één praktisch punt uit. Dit past binnen mijn portefeuille met o.a. beheer openbare ruimte, namelijk onze speelplaatsen.

In onze gemeente hebben we ongeveer 65 speelplaatsen, verdeeld over alle kernen. Komende jaren willen we proberen te zorgen dat onze speelplaatsen toegankelijk zijn voor alle kinderen. Dit doen we door de ondergrond van boomschors waar mogelijk te vervangen door kunstgras. Zo kunnen ook kinderen met een beperkte mobiliteit gemakkelijker ‘bewegen’. Ook kijken we hoe onze speeltoestellen beter aansluiten op kinderen met beperkingen.

In mijn jeugd kenden we geen ‘inclusieve’ speeltoestellen. Gelukkig hebben de nieuwe speeltoestellen een steeds beter inclusief karakter. Ook is er technisch steeds meer mogelijk. Beperkingen in mobiliteit of motoriek zijn natuurlijk heel divers. Er zal niet altijd een passende oplossing zijn. Wel willen we ouders graag uitnodigen om mee te denken. Dan kunnen we bij renovatie of vervanging in uw buurt of wijk kunnen kijken naar de mogelijkheden.

Samenleven begint volgens mij ook met samen kunnen spelen. Een inclusieve speelplek staat of valt met het feit of iedereen zich welkom en veilig voelt. Buitenspelen helpt bij het opbouwen van vriendschappen, samenwerken, onderhandelen en het ont- wikkelen van sociale vaardigheden.

Niet iedereen kan alles, maar iedereen kan iets. Iedereen telt mee en iedereen moet mee kunnen doen!

Henk Wessel, wethouder

Heb je een tip of opmerking? Mail onze redactie via info@locomediagroep.nl.

Oldebroek  Elburg Nieuws 

elburg 
 
  • LocoTV
  • LocoFM

Elburg Vischmarkt

Elburg Haven

advertentie