Loco Media Groep

Loco Media Groep

advertentie
Geschreven door Jeannet van Elst
8 juli 2024 14:36


Epy du Moulin exposeert in MFC Hart van Oosterwolde
Foto: Epy du Moulin exposeert in MFC Hart van Oosterwolde

OOSTERWOLDE - In MFC Hart van Oosterwolde organiseert het Dorpsbelang Oosterwolde iedere drie maanden een expositie voor kunstenaars in en uit de gemeente Oldebroek. De komende maanden is er kunst te vinden van de kunstenaar die werkt onder de naam Epy du Moulin en exposeert met verschillende stijlen.

 Hoewel het werk dat geëxposeerd wordt vaak door lokale kunstenaars is gemaakt is dat deze keer iets anders. De collectie is van de Geloofsgemeenschap Luctor et Emergo in Oldebroek. Die heeft deze collectie geschonken gekregen door een Nederlandse weldoener die lange tijd in Frankrijk woont en affiniteit heeft met het werk van de zendelingen, die door de Geloofsgemeenschap Luctor et Emergo zijn uitgezonden.

De geloofsgemeenschap is voornemens om de kunstwerken te verkopen. De stukken in de kunstexpositie zijn daarom ook te koop tijdens de expositie. De opbrengsten van de verkoop van deze werken is ten behoeve van het zendelingenwerk.

Het werk van Epy du Moulin is erg divers en gemaakt vanuit verschillende thema’s, zoals Alpha en Omega, Wijsheid, Geloof, hoop en liefde. Het zijn schilderijen op doek in de vorm van portretten, maar ook veel reliëf kunstwerken waarbij allerlei voorwerpen worden geplaatst op een vlakke ondergrond en een verbeelding zijn van een thema.

Foto: Epy du Moulin exposeert in MFC Hart van Oosterwolde

“De combinatie van de verschillende materialen in één werk maakt het werk uniek, speels en in sommige gevallen heel kleurrijk, het geeft reliëf en diepte aan de werken”, vertelt Krista van Norel, kunstenaar en bestuurslid van Stichting Dorpsbelang Oosterwolde.

De expositie is in de maanden juli en augustus te bezoeken tijdens de openingstijden van het Hart van Oosterwolde van dinsdag tot en met vrijdag. Locatie: Sint Nicolaasplein 15, 8097 RA Oosterwolde. Bij de tentoonstelling is een prijslijst aanwezig voor belangstellende kopers.

Heb je een tip of opmerking? Mail onze redactie via info@locomediagroep.nl.

Oldebroek  Elburg Nieuws 

oosterwolde 
 
  • LocoTV
  • LocoFM

Elburg Vischmarkt

Elburg Haven

advertentie