Loco Media Groep

Loco Media Groep

advertentie
Geschreven door Jeannet van Elst
10 juli 2024 14:22


Video: Feestelijke afronding nieuwe aansluiting H2O/Wezep A28 (N308)
Foto: Video: Feestelijke afronding nieuwe aansluiting H2O/Wezep A28 (N308)
Nieuwe aansluiting H2O/Wezep A28 (N308) gereed. Erik Peek Fotografie - Airvideo.

WEZEP - Op woensdag 10 juli 2024 is de afronding van de nieuwe aansluiting van Wezep en bedrijvenpark H2O op de A28 (N308) gevierd. Gelderland heeft de nieuwe weg symbolisch overdragen aan gemeente Oldebroek. Door de directe aansluiting op de A28 verbetert de leefbaarheid in de kern van Wezep en de bereikbaarheid van bedrijvenpark H2O.

Afronding project

De weg is sinds 20 april open voor verkeer. De feestelijke afronding vond daarom plaats op het bedrijventerreinen H2O met zicht op de nieuwe viaducten over de A28. Gedeputeerde Klaas Ruitenberg opende de middag en daarna werden wethouder Ben Engberts (gemeente Oldebroek) en directeur netwerkmanagement Mathijs van Stralen (Rijkswaterstaat) geïnterviewd door Piet Tulner (directeur H2O). Gedeputeerde Ruitenberg droeg met een grote sleutel het project symbolisch over aan de burgemeester van Oldebroek Tanja Haseloop-Amsing. Samen onthulden ze ook het bord met daarop het afgeronde project.

Tekst gaat verder onder de video.


Hoe het begon

De gemeenten Oldebroek, Hattem en Heerde hebben via de Ontwikkelingsmaatschappij Hattemerbroek B.V. het bedrijvenpark H2O in exploitatie. Om het bedrijvenpark beter bereikbaar te maken en de verkeersveiligheid in de kern van Wezep te verbeteren stelde de gemeenteraad van Oldebroek in september 2018 het bestemmingsplan ‘Aansluiting A28’ vast. Op 14 maart 2019 werd de samenwerkingsovereenkomst getekend met provincie Gelderland, de gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek, Rijkswaterstaat en Ontwikkelingsmaatschappij Hattemerbroek B.V. voor het aanleggen van de aansluiting Wezep – Bedrijventerrein H2O op de A28. De regie voor realisatie en uitvoering kwam te liggen bij provincie Gelderland.

Verbetering bereikbaarheid en verkeersveiligheid

Het is druk op de weg en de komende jaren neemt het verkeer alleen maar toe. Een goede doorstroming van het verkeer is voor de economie heel belangrijk. Met de nieuwe aansluiting komt het vrachtverkeer vanaf de A28 direct op het bedrijvenpark terecht en wordt het daardoor minder druk op omliggende lokale wegen. Onder andere hierom is besloten een nieuwe aansluiting H2O/Wezep/ aan te leggen ter hoogte van de Voskuilerdijk. Dit draagt/ bij aan de ontwikkeling van dit bedrijvenpark H2O aan de zuidzijde van de A28. Een nieuwe, directe aansluiting op de A28 betekent ook dat er veel minder verkeer door Wezep rijdt. De verkeersdrukte op de Zuiderzeestraatweg en Rondweg in Wezep neemt hierdoor af. Op deze wegen wordt het veiliger, vooral ook voor fietsers. In de woonomgeving verbetert de luchtkwaliteit, doordat er minder fijnstof van het vrachtverkeer in de leefomgeving terechtkomt.

Meer informatie

In juli worden er nog werkzaamheden aan de onderzijde van de viaducten (voor auto’s en fietsers) uitgevoerd. De planning van de werkzaamheden kan vanwege het weer of andere onvoorziene omstandigheden wijzigen. Actuele informatie over de aansluiting Wezep en H2O op A28 vindt u op www.gelderland.nl/H2O. Informatie over omleidingsroutes vindt u op www.bereikbaargelderland.nl.


Heb je een tip of opmerking? Mail onze redactie via info@locomediagroep.nl.

Oldebroek  Elburg Nieuws 

wezep 
 
  • LocoTV
  • LocoFM

Elburg Vischmarkt

Elburg Haven

advertentie