Loco Media Groep

Loco Media Groep

advertentie
Geschreven door Jeannet van Elst
15 mei 2024 13:37


Informatieavond over Nationaal Programma Ruimte voor Defensie
Foto: Informatieavond over Nationaal Programma Ruimte voor Defensie
Uitbreiding van het Artillerie Schietkamp (ASK) staat op het wensenlijstje van defensie. Foto LMG

OLDEBROEK - De gemeenteraad van Oldebroek organiseert op woensdag 22 mei een informatieavond over het Nationaal Programma Ruimte voor Defensie (NPRD). Deze openbare bijeenkomst wordt gehouden in de raadszaal van het gemeentehuis in Oldebroek vanaf 19.30 uur. Inwoners van de gemeente Oldebroek en media zijn van harte welkom.

De bijeenkomst wordt geopend door burgemeester Haseloop – Amsing. Daarna houdt luitenant-kolonel E.J. de Jonge (adviseur omgevingsbeleid van het ministerie van Defensie) een presentatie over dit programma. Aansluitend is er gelegenheid om vanuit de raadszaal vragen te stellen over het NPRD.

Toelichting

Defensie is naar aanleiding van verschillende ontwikkelingen in de wereld, waaronder de oorlog in Oekraïne, op zoek naar meer ruimte voor haar activiteiten. Dit heeft ook gevolgen voor de fysieke ruimte en leefomgeving. Inzet is de verschillende ruimtebehoeften goed tegen elkaar af te wegen, bijvoorbeeld ook die voor woningbouw. Deze informatieavond en de Notitie Reikwijdte en Detailniveau maken deel uit van het stappenplan richting een definitieve vaststelling van het NPRD. Hierin geeft het ministerie aan hoe onze krijgsmacht toekomstbestendig kan worden en hoe de gevolgen voor de leefomgeving worden onderzocht.

Wensen

Enkele wensen van Defensie zijn: de uitbreiding van de militaire spoorlijn (raccordement) bij ’t Harde, de uitbreiding van het Artillerie Schietkamp (ASK) tussen ’t Harde en Wezep en kunnen gaan schieten met 120 mm mortieren op het ASK.

Meer informatie

Zie voor meer informatie over de Notitie Reikwijdte en Detailniveau Nationaal Programma Ruimte voor Defensie, inclusief de gemeentelijke reactie hierop: www.oldebroek.nl/gemeenteraad, raadsgesprek 22 mei 2024.


Heb je een tip of opmerking? Mail onze redactie via info@locomediagroep.nl.

Oldebroek Nieuws 

oldebroek 
 
  • LocoTV
  • LocoFM

Elburg Vischmarkt

Elburg Haven

advertentie