Koggecourant

Klik op de bericht titel om het hele bericht op Koggecourant.nl te lezen

 • Stadswandeling ''Donker Kampen''


  zwoel

  KAMPEN - Zaterdagavond 26 oktober -terwijl de duisternis over de stad daalt-  organiseert cultuurZIEN een stadswandeling door Kampen. De wandeling start om 19.30 uur op het Ouderaadhuisplein (bij regen verzamelen onder de Nieuwe Toren). De deelnamekosten bedragen € 7, 50 p.p..

  Terwijl men tijdens de wandeling geniet van de binnenstad in het donker en zich verwonderd over de aanlichting van sommige monumenten, vertelt Carin Koopman over de meer zwarte bladzijden uit de Kamper geschiedenis. Verhalen over heksen, moorden, spoken, watersnood en onbegrepen natuurverschijnselen.

 • Lees meer >
 • Ont-moet café: Hier hoef je even niks!


  1901 Ont Moet Cafe 400x265

  KAMPEN -  Kom eens een kop koffie/thee drinken met Gert Zomer en andere bezoekers. Iedereen is van harte welkom op vrijdag 25 oktober.

  Hier ontmoet je mensen die een kop koffie met je willen drinken omdat ze:
  - jou belangrijk vinden
  - de tijd nemen voor jouw verhaal
  - jou een ruimte willen bieden waarin je jezelf mag zijn.

 • Lees meer >
 • Digisterker: werken met de E-overheid


  digisterker Website ontdek de bieb afbeelding 400x265 Kampen

  KAMPEN -   Aangifte doen bij de Belastingdienst. Een verhuizing doorgeven aan de gemeente. Huurtoeslag aanvragen. Allemaal zaken die je steeds meer via internet regelt. Vaak is hiervoor ook een DigiD nodig. Dit kan lastig zijn, vooral als je niet zo handig bent met een computer en met internet. Daarom heeft Stichting Digisterker de cursus 'Werken met de e-overheid' gemaakt. Cursisten leren hoe ze zaken met de overheid via internet snel en makkelijk kunnen regelen. Op donderdag 7 november, 14.00 uur start in de Bibliotheek Kampen een cursus 'Digisterker: werken met de E-overheid'.

 • Lees meer >
 • Dag van de Mantelzorg en Mantelzorgwaardering 2019


  welzijn kampen logo

  KAMPEN - Het is nog tot en met 31 oktober mogelijk om de Financiële Mantelzorgwaardering, een bedrag van (maximaal) 100 euro aan te vragen bij het Steunpunt Mantelzorg. Ook kunnen zowel volwassen als jonge mantelzorgers zich nog tot en met die datum aanmelden voor de Dag van de Mantelzorg. Mantelzorgers zorgen (vaak) langdurig en onbetaald voor een hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend, kennis of buur. De gemeente Kampen waardeert mantelzorgers jaarlijks voor hun inzet via de mantelzorgwaardering.

 • Lees meer >
 • Wolter Noordman komt met nieuw boek 'Schuilplaats de Veluwe’


  schuil

  HEERDE - Op 26 november verschijnt het boek ‘Schuilplaats de Veluwe’, geschreven door Wolter Noordman uit Heerde. Het is zijn zesde boek dat handelt over de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast heeft hij medewerking verleent aan het in Engeland verschenen boek; ‘From Dehli to Arnhem’ handelend over de inzet van het 151/156 Bataljon tijden de operatie Market Garden. In zijn nieuw boek komen onderduikverhalen van geallieerde militairen aan de orde, die in de periode 1942 tot 1945 aan gevangenneming door de Duitsers weten te ontkomen.

 • Lees meer >

Alle berichten vind je op Koggecourant.nl.