Koggecourant

Klik op de bericht titel om het hele bericht op Koggecourant.nl te lezen

 • Even weg van de stress in Zoutkamer Kampen


  Opgelucht ademhalen

  Door Alex de Jong @ Attest Communicatie

  Netje om mijn hoofd en om mijn schoenen. Ik ben er klaar voor. Nee, natuurlijk heb ik het niet over carnaval, al ben ik dan wel op de elfde van de elfde geboren en daarmee de enige echte 'prins carnaval'. Geloof me: als nuchtere Fries doe ik niet aan katholieke feesten. Daarnaast heb ik doorgaans ook weinig met 'zweverige' gezondheidsfratsen, maar mijn eerdere bezoek aan Zoutkamer Kampen heeft niet alleen mijn verstopte neus, maar ook mijn scepsis doen verdwijnen. Die zoute lucht werkt echt!

 • Lees meer >
 • Omgevingsvergunning sloop villa Boven Havenstraat verleend


  Kampen2

  KAMPEN - De gemeente Kampen heeft een omgevingsvergunning onder voorwaarden verleend voor de sloop van de villa Boven Havenstraat 14 in Kampen. Als voorwaarde is opgenomen dat er pas gesloopt mag worden als de omgevingsvergunning voor nieuwbouw is verleend en in werking is getreden. Nu de omgevingsvergunning voor het slopen van de villa is verleend en er gewerkt wordt aan een ontwikkelingsvisie voor het hele gebied heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om de panden aan de Boven Havenstraat niet aan te wijzen als gemeentelijk monument. Stichting Stadsherstel Kampen, de historische vereniging Jan van Arkel en de Monumentenraad Kampen hadden hiervoor een verzoek ingediend.

 • Lees meer >
 • Raak in de ban van de Camino naar Santiago de Compostella


  bieb kampen

  KAMPEN - Tijdens de Maand van de Spiritualiteit (11 jan - 10 feb) organiseert Bibliotheek Kampen op woensdag 6 februari de interactieve lezing over de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Jacques Verhagen (SpiritWalks.nl) neemt je mee in de tocht naar Santiago. Op inspirerende wijze vertelt hij over de historie en cultuur van de pelgrimstocht. Naar wie lopen al die pelgrims en waarom is nou juist deze tocht wereldwijd zo vermaard. En waarom is de route aangegeven met een gele pijl? Wat drijft de lopers en hoe binden bloed, zweet en blaren hen onderweg? Ontdek als een ware pelgrim de Camino de Santiago!

 • Lees meer >
 • BoekStart in de Bieb: Een huis voor Harry


  home pbvhj

  KAMPEN - Tijdens de Nationale Voorleesdagen, 23 januari - 2 februari organiseert Bibliotheek Kampen verschillende activiteiten. Op woensdag 23 januari wordt tijdens de BoekStartochtend door Saskia Nuij (obs Villa Nova) voorgelezen uit 'Een huis voor Harry', het prentenboek van het jaar 2019:

  'Kater Harry gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis?' Kom luisteren naar dit aaibare verhaal.

 • Lees meer >
 • Wie verdient de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2018?


  vrij

  ZWOLLE/KAMPEN - Als blijk van waardering voor de enorme vrijwillige inzet in Overijssel reikt de provincie Overijssel op vrijdag 8 februari 2019 in het provinciehuis van Zwolle de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2018 uit.

  Er zijn dit jaar 37 individuele vrijwilligers en 40 organisaties genomineerd die in de strijd zijn voor deze titel. Inwoners van Overijssel kunnen tot 7 februari 23.59 uur stemmen via www.ovp2018.nl. In de categorie individuele vrijwilligers zijn uit de gemeente Kampen Jacco Swillens en Wouke Boers genomineerd.

 • Lees meer >

Alle berichten vind je op Koggecourant.nl.