Koggecourant

Klik op de bericht titel om het hele bericht op Koggecourant.nl te lezen

 • Coronatest: bel voor een afspraak 0800-1202


  social posts vierkant

  Vanaf 1 juni 08.00 uur kan iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus, bellen met het nummer 0800 – 1202 om een afspraak te maken voor een test bij de GGD. Het nummer is gratis en zeven dagen per week bereikbaar van 08.00 uur tot 20.00 uur. Voor het afnemen van de testen hebben GGD’en ruim 80 teststraten door het hele land ingericht.

  Het telefoonnummer is bedoeld voor iedereen die milde klachten heeft passend bij het coronavirus. Alleen met deze klachten wordt een test afgenomen. Zonder klachten heeft het geen zin een test af te nemen. Voor het maken van de afspraken worden kort een aantal vragen gesteld over de aard van de klachten. Bij het maken van de afspraak wordt een BSN-nummer gevraagd ter identificatie. De beller krijgt dan de tijd en plaats waarop de test wordt afgenomen. Het streven is om de test zo snel mogelijk af te nemen, in principe de volgende dag.

 • Lees meer >
 • Provincie Overijssel en culturele sector nemen samen regie in coronatijd


  provincie overijssel

  ZWOLLE -De culturele sector en de provincie Overijssel gaan samen aan de slag met de grote impact die de gevolgen van corona heeft op het culturele leven in Overijssel. Eind april stuurde de culturele sector een brandbrief naar gedeputeerde Roy de Witte. De oproep resulteert nu in de oprichting van een Taskforce Cultuur. Samen met de provincie denken de leden van deze Taskforce mee over wat er op korte en lange termijn nodig is om de culturele sector weerbaar te maken.

 • Lees meer >
 • TeamAlert ontwikkelt ‘corona’-campagne voor verkeersveiligheid van jongeren


  Stelling corona social deal campagne

  Vanwege de getroffen coronamaatregelen zijn jongeren momenteel minder in het verkeer te vinden. Wanneer vanaf 2 juni ook de middelbare scholen weer opengaan betekent dit dat er weer meer verkeersbewegingen op gang komen. Om jongeren bewust te maken van hun positie in het verkeer en de geldende hygiëne maatregelen tijdens coronatijd, heeft jongerenorganisatie TeamAlert een campagne ontwikkeld.

 • Lees meer >
 • Kinderkleedjesmarkt Het Onderdijks op eigen oprit/voortuin


  onderdijks

  KAMPEN -  Op Tweede Pinksterdag vindtt van 10.00 tot 13.00 uur in de wijk Het Onderdijks de Kinderkleedjesmarkt plaats. Ditmaal op de eigen oprit/tuin van de deelnemers.Dat zorgt tevens voor een leuke fietstocht of wandeltocht door de wijk Het Onderdijks!

 • Lees meer >
 • Zuiderzeepad#20 Muiden naar Amsterdam


   P1130819

  - door Alida Bosma -

  Er hangt een mist over de Veluwe, maar richting Muiden schijnt het zonnetje al volop. We beginnen te wandelen waar vroeger de kruitfabriek Krijgsman was gevestigd. Maar wegens ontploffingsgevaar is deze uit de stad verbannen. Nu vindt daar nieuwbouw plaats. We zien er twee bedrijfsauto’s staan van bekende ondernemers uit Oldebroek . Mooi om te zien. Indrukwekkend is fort Muiden waar we langs gaan. Fort Muiden is een van de 42 forten van “de stelling van Amsterdam”. We lopen langs het Gooimeer over de dijk, waar schapen en koeien liggen te luieren.

  Foto's Alida Bosma

 • Lees meer >

Alle berichten vind je op Koggecourant.nl.