Koggecourant

Klik op de bericht titel om het hele bericht op Koggecourant.nl te lezen

 • Mijn Kampen is er voor iedereen


  bevrijd

  KAMPEN - Het begon met ontevredenheid. Met een verboden boek vol haat zaaiende ideeën. Mein Kampf. Het boek waarin Adolf Hitler al ver voor de Tweede Wereldoorlog zijn wrede plannen voor de wereld ontvouwde. Plannen waarin sommige bevolkingsgroepen werden verguisd. Een boek vol haat. Peter Slager, initiatiefnemer van het project ‘Mijn Kampen’, ontdekte een Nederlandse vertaling van Hitlers boek onder de plankenvloer van de overloop. Tijdens kluswerkzaamheden vond hij dit verwerpelijke boek met de - ‘verkeerd’ vertaalde titel - ‘Mijn Kamp’. Natuurlijk woelde er meteen een interne strijd. Wat moest hij met dit boek? Waarom lag dat hier? 

 • Lees meer >
 • Informatie Cultuurfonds Kampen


  cultuurfonds

   KAMPEN – In plaats van een spreekuur, waar informatie gegeven werd over het  Cultuurfonds Kampen, kunnen organisaties vanaf vandaag een afspraak maken over de mogelijkheden voor het verkrijgen van subsidie voor een activiteit en andere vragen over het fonds. Het Cultuurfonds Kampen is het fonds van en voor kunst en cultuur in de gemeente Kampen. In aanmerking voor een financiële bijdrage komen vernieuwende projecten die de cultuurdeelname in de gemeente Kampen vergroten, zich onderscheiden als het gaat om amateurkunst, streven naar samenwerking tussen instellingen, amateurkunst en professionals, en stad Kampen, IJsselmuiden en alle kernen als een aantrekkelijke bruisende en levende gemeente op de kaart zet.

 • Lees meer >
 • Dijkwerkers: sinds ‘1995’ veranderde de dijk, maar ook de toekomst


  hoogwater95

  KAMPEN - Het hoogwater van 1995 is een ijkpunt in waterbeheer en waterveiligheid. Dat is nu 25 jaar geleden. Met het initiatief #hohohoogwater belicht waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) - samen met zes waterschappen en het Hoogwaterbeschermingsprogramma - de dreiging van toen, de ingrijpende veranderingen die volgden en de waterveiligheid in de toekomst.

  Werken aan de dijken is nooit ‘af’. De dijken moeten klaar zijn voor de toekomst, omdat het klimaat verandert.

 • Lees meer >
 • VDK Sportverkiezing Kampen 2019


  82147841 3017090801656838 8858076293711790080 o

  KAMPEN - Op donderdag 5 maart is de feestelijke VDK Sportverkiezingsavond in de Stadsgehoorzaal Kampen. Daar wil je bij zijn! Die avond worden de winnaars bekend welke genomineerde sporters er gekozen zijn tot sporters van het jaar 2019. En er gebeurt nog veel meer die avond. Met onder andere bijzondere optredens van het Kamper Trompetter Korps en Showciety Acrobatics.  Iedereen is welkom. De toegang is gratis. Bestel nu jouw kaarten op de website van de Stadsgehoorzaal Kampen.

 • Lees meer >
 • Opening kinderzwerfboekstation Groene Brunneper


  kinderzwerfboek

  KAMPEN -  Woensdag 5 februari wordt het nieuwste kinderzwerfboekstation in de gemeente Kampen geopend door Jeugdburgemeester Franco Koelewijn. Hij zet hiermee de teller van officiële Kinderzwerfboekstations in Kampen, IJsselmuiden en Wilsum op twaalf stuks.  Het lijkt een bijzondere opening te worden in het voedselpark, waar verhalen om het kampvuur worden voorgelezen door Bibliotheek Kampen en de kinderen meevoert naar de late middeleeuwen. Warme chocolademelk zal de snoeten van kinderen omtoveren tot stoere ridders met snorren. Ben je er ook bij? Om 15.00 zal de opening beginnen en zal eindigen rond 16.00 uur. 

 • Lees meer >

Alle berichten vind je op Koggecourant.nl.