Koggecourant

Klik op de bericht titel om het hele bericht op Koggecourant.nl te lezen

 • Weet je het zeker?


  facebook

  De sociale media hebben ons grote voordelen gebracht. Als keerzijde kennen we natuurlijk  ook grote nadelen. Zoals in de bewuste beschadiging van mensen. En dan kan het kostbare  voorrecht van de grondwettelijke vrijheid van meningsuiting in deze media ook misbruikt worden, tot een soort afgod van de hoogstindividuele uitdrukking van meningen en sentimenten. Denk aan scheldpartijen, het verdraaien van de waarheid, en het aantasten van iemands goede naam. Behalve scheldteksten is er ook het ongewenst verspreiden van foto’s.

 • Lees meer >
 • Zomer Avond Zangdienst in de Westerkerk


  westerkerk

  KAMPEN - In de maanden juli en augustus worden in de Westerkerk korte diensten verzorgd op de zondagavond, die om 19:00 uur beginnen. Iedere samenkomst wordt opgeluisterd door een solist of een ensemble. Er wordt gezongen uit de bundel van Johannes de Heer, die bij de ingang wordt uitgereikt.

  De Zomer Avond Zangdienst op zondag  28 juli wordt geleid door ds. F. Verboom. Medewerking verleent Beert v. Oene (tenor).

   

 • Lees meer >
 • Bibliotheek aan Huis


  WELZIJN KAMPEN

  KAMPEN - Welzijn Kampen biedt samen met Bibliotheek Kampen een speciale service:   de Bibliotheek-aan-huis, lenen bij u thuis.   Bibliotheek-aan-huis is bestemd voor iedereen die graag wil blijven lezen maar wegens leeftijd of (tijdelijke) ziekte of beperkingen niet meer naar de Bibliotheek kan gaan.

  Werkwijze
  Welzijn Kampen komt bij u op bezoek om kennis te maken en informeert naar uw persoonlijke smaak en voorkeur op leesgebied. Vervolgens bezorgt een vaste vrijwilliger regelmatig (eens in de 3 of 4 weken) (grootletter)-boeken, dvd’s en eventueel andere materialen bij u thuis. Alles wat u hebt gelezen of bekeken wordt weer ingeleverd bij de Bibliotheek.

 • Lees meer >
 • In memoriam: Aart Veldman


  aart

  Met grote verslagenheid ontvingen wij zondag het verdrietige bericht dat Aart Veldman op 79-jarige leeftijd plotseling en geheel onverwacht is overleden. In de eerste plaats willen wij zijn vrouw Jennie, kinderen en kleinkinderen, familie, vrienden en bekenden condoleren met dit grote verlies en hen allen veel sterkte toewensen in de komende tijd. Aart heeft ontelbaaar bijzondere momenten vastgelegd op foto en film en hij heeft altijd een bijzondere drive gehad om bijzondere mensen te spreken om hun levensverhaal vast te leggen. Verschillende boeken heeft hij geschreven en uitgegeven. Ook voor de Loco Media Groep is Aart van grote betekenis geweest. Met verschillende mensen binnen Loco had hij een bijzondere band als zij samen op zoek waren naar bijzondere dingen zoals b.v. het maken van een DVD over de ether piraterij. De Loco Media Groep is grote dank verschuldigd aan Aart Veldman om wie hij was en wat hij deed. Wij allen verliezen in hem iemand die van grote betekenis is geweest voor Loco Media Groep en de samenleving in deze regio.

   

  Namens bestuur, medewerkers en vrijwilligers van de Loco Media Groep
  Gerrit Jan Veldhoen, voorzitter

 • Lees meer >
 • BC Kampen is Club van het Jaar 2019


  BC Kampen Club van het Jaar

  KAMPEN – Badmintonclub Kampen is gekozen tot Club van het Jaar in de gemeente Kampen. In de provincie Overijssel eindigde de sportvereniging op een knappe achtste plaats. Voorzitter Anja Ekkelboom is erg blij met de titel. ‘Uit ervaring weet ik natuurlijk al wat voor toffe club onze vereniging is. Bestuur, vrijwilligers en leden doen met elkaar hard hun best om dat zo te houden. Dat er nu zo veel mensen op onze vereniging hebben gestemd, leden én niet-leden, laat zien dat men ons een warm hart toedraagt. Met 125 leden zijn we geen grote vereniging, maar onze leden hebben hart voor de club en daar ben ik trots op.’

 • Lees meer >

Alle berichten vind je op Koggecourant.nl.