Koggecourant

Klik op de bericht titel om het hele bericht op Koggecourant.nl te lezen

 • Cursus Cabaret/Kleinkunst 16+


  quintus centrum voor kunsteducatie

  KAMPEN - Bij Quintus Kampen start eind september de cursus Cabaret/Kleinkunst 16+.  In deze cursus doe je in drie lessen ervaring op met de verschillende kanten van deze veelzijdige podiumkunst. Het startpunt ben je zelf; wie je bent en wat jij wil vertellen. Vervolgens onderzoe je welke vorm je aan dat verhaal wilt geven om het publiek aan het denken te zetten, te ontroeren of te laten lachen. De cursus is bedoeld voor jongeren vanaf 16 jaar en volwassenen.

 • Lees meer >
 • Het Grote Bikkelsgala


  stadsgehoorzaal

  KAMPEN - Het Grote Bikkelsgala is een show van de Bikkels van Kampen, een drumband voor volwassenen met een verstandelijke beperking. De Bikkels zullen tijdens een show in de Stadsgehoorzaal op zaterdag 5 oktober, laten zien en horen wat ze kunnen. Dankzij de steun van vele Kampenaren en bedrijven zijn De Bikkels in een nieuw jasje gestoken en op deze avond worden de nieuwe kostuums onthuld.

 • Lees meer >
 • Voorstellen voor bezuiniging en lastenverzwaring naar de raad


  geld

  KAMPEN -  Het college heeft de gemeenteraad een totaalpakket aan voorstellen voor bezuinigingen en lastenverzwaring aangeboden. In april van dit jaar werd bekend dat de gemeente Kampen flink de broekriem moet aanhalen en structureel 6,1 miljoen euro moet bezuinigen. Oorzaak waren onder meer oplopende kosten en dalende rijksbijdragen binnen het sociaal domein. In opdracht van de gemeenteraad heeft een onafhankelijk adviesbureau samen met de ambtelijke organisatie een keuzepakket van 8 tot 16 miljoen euro aan voorstellen gemaakt voor bezuinigingen en lastenverzwaring. Dit bedrag is hoger dan nodig, zodat de gemeenteraad nog iets te kiezen heeft.

 • Lees meer >
 • ERF-1 verdubbeld biologisch areaal op Kampereiland met overname ERF-32


  ERF2

  KAMPEREILAND - Biologisch melkveehouderij en zuivelboerderij ERF-1 gaat uitbreiden met een tweede locatie! Per 1 november verhuist de melkveehouderij van het bedrijf naar ERF-32. Dit erf bevindt zich ook op het Kampereiland aan de Middendijk. De melk zal met de ‘melk-bus’ worden vervoerd naar ERF-1 waar ze wordt verwerkt tot de bekende lekkere zuivelproducten en boerenkaas!

 • Lees meer >
 • Lichttotaal biedt duurzame en energiezuinige verlichting


  estafette 1.1 Marcel Visser

  Foto en tekst door Alex de Jong @ Attest Communicatie

  KAMPEN – Soms duurt het even voordat je als mens weet waarvoor je als ondernemer in de wieg bent gelegd. Marcel Visser (51) is zeker niet de man van ‘twaalf ambachten, dertien ongelukken’, maar het was naar eigen zeggen wel ‘bij toeval’ dat hij in de verlichtingsbranche terechtkwam. ‘Rond 2000 zocht ik echt wat anders als werk. Ik solliciteerde bij een verlichtingsbedrijf en werd vrijwel meteen, op basis van mijn technische kennis en vlotte babbel, aangenomen als vertegenwoordiger. Na vijf mooie jaren, werd het tijd voor een eigen bedrijf.’ Daarmee zag Lichttotaal, groothandel in duurzaam licht, het licht.

 • Lees meer >

Alle berichten vind je op Koggecourant.nl.