Koggecourant

Klik op de bericht titel om het hele bericht op Koggecourant.nl te lezen

 • Spelworkshop theaterpoppen ter gelegenheid expositie Kees de Kort


  beest

  KAMPEN - Op zaterdagmiddag 15 juni is er in het Ikonenmuseum een spelworkshop voor kinderen vanaf 7 jaar. Dit ter gelegenheid van de expositie van Kees de Kort. Alle poppen staan in een lange rij --- wie zal de hoofdrol krijgen? Dan wijst het duifje de ezel aan. ‘Een ezel de hoofdrol?!’ roept de leeuw uit  ‘waarom kan hier nooit eens iets normaal gaan!?’ Maar de ezel durft niet. Hij vlucht weg in zijn hok. Wat kunnen de kinderen bedenken om hem toch mee te laten doen? We gaan in groepjes of tweetallen zelf het verhaal bedenken én uitspelen. Zal de ezel tevoorschijn komen? Zal het verhaal door kunnen gaan? Kom jij ook helpen en een plan bedenken?

 • Lees meer >
 • Oostwalbotterwedstrijd voor de 25e keer gehouden


  botters

  KAMPEN -  Jaarlijks wordt de Oostwalbotterwedstrijd georganiseerd. Er zijn al 24 edities van deze botterwedstijd geweest en de 25e Oostwalbotterwedstrijd is in 2019 op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni. Botters, die uit plaatsen rondom de voormalige Zuiderzee afkomstig zijn, gaan de strijd met elkaar aan op het Ketelmeer. Op de botters varen bedrijven uit Kampen en omstreken mee. Vrijdagmiddag komen de botters de Buitenhaven van Kampen binnen, dat  voor een sfeervol beeld zorgt. Op vrijdagavond is er eerst een schouwing van de botters. Het schip dat het origineelst is en in de beste staat verkeerd ontvangt een prijs. In de avonduren wordt er een feest georganiseerd en de volgende dag staat de wedstrijd gepland.

 • Lees meer >
 • Expositie: ‘De vrienden van Quentin Blake: Matilda, Mr Stink en de Minpins’


  1906 Expo Quentin Blake Charlie Bucket

  KAMPEN -  Van 5 t/m 29 juni is de tentoonstelling De vrienden van Quentin Blake: Matilda, Mr Stink en de Minpins te zien in de Stadskazerne / Bibliotheek. Als je ooit een boek van Roald Dahl hebt gelezen, dan ken je Quentin Blake zeker! Quentin maakte namelijk de tekeningen in Roalds boeken. Zijn geweldige, herkenbare tekeningen zijn populair bij jong en oud!

  Kom kijken, leren en doen! Er zijn leuke werkboekjes voor de jeugd(igen) 🙂 (Zolang de voorraad strekt).

 • Lees meer >
 • Enquête over de ontwikkeling van watersport in de gemeente Kampen


  boot

  KAMPEN - De Gemeente Kampen vraagt u mee te helpen met het onderzoek naar de ontwikkeling van watersport in de gemeente Kampen? Edwin van Unen (afstudeeropdracht voor de hbo-opleiding toerisme en recreatie) doet hier voor de gemeente onderzoek naar. Het doel van het onderzoek is om een adviesrapport te schrijven voor de ontwikkeling van watersport in de gemeente Kampen, waarbij zowel de financiële als de maatschappelijke belangen zullen worden overwogen.

 • Lees meer >
 • Joyful Sound geeft benefietconcert


  moy

  KAMPEN - Op zaterdag 15 juni start om 19:30 uur het benefietconcert voor stichting Open Doors. Deze stichting ondersteunt vervolgde christenen in landen zoals Noord Korea. Joyful Sound koorlid Ewald Pikkert zal in oktober voor en namens deze stichting in Zuid Korea acties gaan voeren en de Muskathlon lopen om deze christenen te ondersteunen.  Joyful Sound wil dit doel ook ondersteunen en geeft daarom een benefietconcert, waarbij de inkomsten uit de collecte en acties in de pauze en na afloop voor 100% naar Open Doors gaan.

 • Lees meer >

Alle berichten vind je op Koggecourant.nl.