Loco Media Groep

Loco Media Groep

advertentie
Geschreven door Jeannet van Elst
7 juli 2024 19:11


Laatste uitzending voor Evert van ’t IJssel in Sportief Zijn Zeker Weten
Foto: Laatste uitzending voor Evert van ’t IJssel in Sportief Zijn Zeker Weten

OLDEBROEK - Maandagavond van 20.00 tot 21.00 uur en dinsdagmiddag van 17.00 – 18.00 uur is het programma Sportief Zijn Zeker Weten te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn en Evert van 't IJssel gaan in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport.

Deze uitzending is de laatste voor de zomerstop, en tevens een heel bijzondere. Evert van ’t IJsel zal na ruim 32 jaar betrokken geweest te zijn bij Loco FM Regioradio stoppen. Evert was vanaf het eerste uur betrokken bij Loco en in deze uitzending een terugblik. Naast radio leverde Evert bij de Loco Mediagroep video bijdragen en geschreven bijdragen. Evert introduceerde al heel snel de hybride media. Hij wist dat het belangrijk was om het nieuws op verschillende mediakanalen te publiceren. Naast de sport heeft hij o.a. met de overleden Aart Veldman prachtige videoproducties gemaakt. Evert heeft aangegeven dat hij wel als speaker bij o.a. de motorcross, mountainbiken etc. actief zal blijven. Met alle media-activiteiten stopt hij voor de ATB Vereniging Oldebroek. Evert blijft intern tijdens de wedstrijddagen actief bij Stichting Circuit Oldebroek waar hij de nodige daguitslagen en foto's op het Facebook zal plaatsen

In deze uitzending zullen er ook gasten zijn, waaronder een mysterie gast, Gerritjan Vierhuizen namens de WK Cross in Heerde en Tygo van Hooren, die gaat optreden op de Zwarte Cross. Evert en Dirk Jan blikken terug op de Multifence MTB Streetrace in Oldebroek. Tygo van Hooren uit Doornspijk zal in de studio aanwezig zijn, want hij kreeg afgelopen week officieel te horen dat hij mag optreden tijdens de Zwarte Cross.

De pas 8-jarige Tygo van Hooren uit Doornspijk heeft tijdens de ONK Quads & Sidecars Masters in Varsseveld de show gestolen. Voordat de tijdtraining moest beginnen hoorde het publiek uit de luidsprekers Tygo Brommers Kieken roepen en schalde hij ook de naam van Aaron Bens, waar hij groot fan van is. Dat kreeg een vervolg. De omroeper van dienst Marcel Beerten liet hem weten dat hij dat liedje van Brommers Kieken wel mocht zingen en en dat was niet tegen een dovenmansoor gezegd.

Aan het eind van de middag was het dan zover. Marcel en Tygo namen plaats op de grote springbult en kon het jonge zangtalentje uit Doornspijk uit volle borst zijn optreden beginnen. Alle motoren werden gedoofd en ja hoor zonder blikken of blozen zong hij het liedje Brommers Kieken. Van Hoorn kreeg na afloop volop applaus. Door zijn optreden liet Beerten weten dat hij ook mocht optreden tijdens de Zwarte Cross en dan mag hij in het hoge torentje naast de omroeper komen staan. Ook zal er contact worden gezocht met Marcel Beerten die er het nodige over te vertellen heeft.

Op 13 en 14 juli 2024 vindt het Junior Wereldkampioenschap op het circuit van MSV NOV in Heerde plaats. Het is niet de eerste keer dat Heerde gastheer speelt voor deze competitie. In 2008 vond het Junior Wereldkampioenschap namelijk hier ook plaats. Jeffrey Herlings werd toed in de 85cc wereldkampioen. De race is een showcase voor toekomstige sterren van de motocross, met voormalige winnaars zoals Tim Gajser, Jorge Prado, Maxime Renaux, Pauls Jonass en Jago Geerts. Het is een opstap om door te Stoten naar de professionele wereld van de motocross en te ervaren hoe het is om te racen tijdens een MXGP-weekend. Dani Heitink, die in 2023 de wereldtitel wist te pakken in de 85cc, maakte in 2024 de overstap naar de 125cc. De motorcrosser uit Kamperveen zal voor zijn eigen thuispubliek er alles aan doen om een mooie resultaat te halen. Evert van ‘t IJssel zal met voorzitter Gerritjan Vierhuizen in gesprek gaan over dit mooie MX evenement in de LocoFM studio.


Heb je een tip of opmerking? Mail onze redactie via info@locomediagroep.nl.

Oldebroek Nieuws 

oldebroek 
 
  • LocoTV
  • LocoFM

Elburg Vischmarkt

Elburg Haven

advertentie