05 november 2022

WEZEP – Chr. Muziekvereniging De Eendracht bestaat 90 jaar en dat moet gevierd worden! Het wordt een muzikaal feest: op 5 november a.s. geeft het orkest een jubileumconcert met alle ingrediënten voor een mooie avond uit. Met een afwisselend repertoire laat het orkest horen dat het na 90 jaar nog springlevend is.

De Eendracht kent een rijke historie. De vereniging is in 1931 begonnen met 10 muzikanten en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een orkest met allure. Er werden in de loop der jaren de nodige prijzen in de wacht gesleept. Niet alleen regionaal wist De Eendracht goed te presteren tijdens muziekfestivals en concertconcoursen, maar zelfs op nationaal niveau werden eerste prijzen binnengehaald tijdens Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen.

‘De laatste jaren ligt de focus van de vereniging meer op het geven van mooie concerten dan op het meedoen aan wedstrijden’, vertelt voorzitter Anita van Gelder. Het aantrekken van de nieuwe dirigent sluit daar goed bij aan. Sinds enkele maanden heeft de Griekse dirigent Alexis Artavanis de dirigeerstok in handen. Anita: ‘De muzikaliteit spat er vanaf en zijn bevlogenheid doorbreekt de taalbarrière die er soms nog is’. Artavanis motiveert de muzikanten van De Eendracht te musiceren met hun hart. ‘Iedereen kan noten leren spelen, maar als de muzikaliteit ontbreekt, dan mist er wel wat’, aldus de Maestro.

De nieuwe energie en het temperament van deze Griekse dirigent is voelbaar in de muziek. Het jubileumconcert is de uitgelezen kans om de veelzijdigheid van de Wezeper muzikanten te ontdekken. Op de lessenaar staan tijdloze muziekwerken waarmee De Eendracht in het verleden zeer succesvol is geweest, maar de blik is uiteraard ook op de toekomst gericht met nieuwe muziek.

Wat het concert extra bijzonder maakt: er hebben zich inmiddels al bijna 25 oud-leden aangemeld om op projectbasis met dit jubileumconcert mee te doen. Sommige van deze oud-leden hebben al jaren geen muziekinstrument meer aangeraakt, anderen zijn uitgevlogen en komen nu uit alle uithoeken van ons land naar Wezep toe om hun oude muziekvrienden weer te ontmoeten. Een muzikaal weerzien, waarbij muziek altijd weer verbindt.

Alle muzikanten zullen de komende weken optimaal benutten om een prachtig programma voor te bereiden. Op zaterdag 5 november a.s. om 20 uur zijn zij er klaar voor. Zij zien u dan graag in de Kruiskerk in Wezep. De toegang is gratis, maar contant geld meenemen is wel handig. Op de concertlocatie vinden diverse activiteiten plaats en is er een mini-museum met 90 jaar historie van De Eendracht. Er is een non-stop programma zonder pauze en de avond wordt afgesloten met een hapje en drankje. Komt u ook?

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel