12 februari 2023

ELBURG - Vocaal Kwartet Quartz is op zondag 12 februari a.s. te gast in Museum Elburg in de mooie dubbelkapel. 


Het kwartet, gestart in 2003, heeft in afgelopen decennia een gedegen reputatie opgebouwd in de a capella vocale muziek. Zij verzorgen optredens door het hele land en brachten vier cd’s uit. Het programma van deze middag, ‘Harmonieuze verstilling’, past helemaal bij de tijd van het jaar en de prachtige historische locatie. Quartz brengt een mix van religieuze en wereldlijke liederen, waarin verstilling en bezinning de rode draad vormen.


Het kwartet neemt u mee langs juweeltjes uit de Renaissance tot in onze eigen tijd. Zo kunt u genieten van ingetogen religieuze muziek van o.a. John Tavener, Maurice Duruflé, Zoltán Kodály en Gabriel Fauré. Van de laatste componist zingt Quartz het bekende Pie Jesu uit zijn Requiem in een a capella bewerking van het kwartet zelf. Na de pauze volgt een wereldlijk programma met werken van o.a. John Dowland, Ward Swingle, Dan Forrest, Arthur Sullivan en twee door Bob Chilcott bewerkte nummers van Billy Joël. Kortom, een reis door de wereld van harmonieuze, ingetogen a capella muziek, waarvan Quartz al bijna twintig jaar zijn publiek laat genieten. Zie ook http://www.kwartetquartz.nl 


Het concert begint om 15.00 uur en de entree bedraagt € 10,- inclusief een kopje koffie of thee in de pauze. (Leden van de Vereniging Vrienden betalen € 7,50). U kunt kaarten reserveren door het bedrag van € 10 of € 7,50 over te maken op NL16 RABO 0166 8021 31 t.n.v. Vereniging Vrienden van het Museum Elburg, onder vermelding van concert Quartz.


In verband met het beperkte aantal bezoekers, is het van belang dat u van tevoren kaarten reserveert. (elsvandel@hotmail.com, of aanschaft aan de balie van Museum Elburg.) Alleen als er nog plaats is, kunt u ook aan de zaal nog een toegangskaart aanschaffen. 

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel