20 februari 2023

Maandag 20 februari van 19.00 tot 20.00 uur een informatieavond bij Fysio De Akker, Maisakker 40 in Wezep.

WEZEP - Atletiekvereniging De Gemzen start begin maart weer een cursus Hardlopen voor Beginners in Heerde, Wezep en Elburg. In Wezep start de cursus op 6 maart. De vaste cursusavond is de maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur.

De cursus duurt 13 weken en wordt georganiseerd door trainers van de Loopgroep Wezep, aangesloten bij AV De Gemzen.Om deel te kunnen nemen aan de cursus hoef je geen ervaren loper te zijn. Wel is een goede basisconditie nodig. Mensen voor wie een stevige wandeling van een uur geen probleem is, beschikken over voldoende conditie.

Hardlopen is een sport die altijd en overal beoefend kan worden, elk moment van de dag. Op de atletiekbaan, op de weg, in het bos of op de hei. Het is heerlijk ontspannend en maakt je hoofd leeg. Hardlopen bevordert een goede gezondheid en weerstand. Lopen in groepsverband is bovendien gezellig.

De trainers hebben veel ervaring met beginnende lopers, en zijn opgeleid door de Atletiekunie. Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan de looptechniek, waardoor de kans op blessures beperkt wordt. Ook ademhaling komt aan bod. Op de eerste cursusavond wordt een aantal keer 1 minuut gedribbeld, afgewisseld met 1 minuut wandelen. Dat wordt elke week iets uitgebouwd, en na 12 weken kan iedereen 5 km hardlopen.

De cursuskosten bedragen € 55,00. Alle cursisten ontvangen aan eind van de cursus een fraai loopshirt. Als in de praktijk blijkt dat de cursus niet aansluit bij de verwachtingen, kun je je altijd afmelden. Wanneer men zich uiterlijk na de 3e cursusavond afmeldt, worden geen kosten in rekening gebracht.

Inschrijven kan online op de website www.gemzen.nl. Via de Homepage ga je naar Start Beginnersgroepen. Daar staat een link naar het aanmeldformulier beginnerscursus. Na inschrijving ontvang je een automatische bevestiging. De cursisten krijgen nadere informatie van de trainers.

Voor de cursus in Wezep is er op maandag 20 februari van 19.00 tot 20.00 uur een informatieavond bij Fysio De Akker, Maisakker 40 in Wezep.

Bij vragen over de cursus kun je per mail contact opnemen met de trainers. Het mailadres is: loopgroepwezep@gemzen.nl

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel