25 maart 2023

DOORNSPIJK - Op zaterdag 25 maart 2023 geeft het interkerkelijk koor ‘Deo Cantemus’ uit Doornspijk een Voorjaarsconcert in de Gereformeerde kerk te Doornspijk. Het koor is verheugd dat het na 3 jaar, vanwege corona perikelen, toch weer een Voorjaarsconcert kan geven. Dit Voorjaarsconcert wordt, met financiële ondersteuning door toenmalige sponsors, gratis aan de bevolking aangeboden. Aan dit concert werkt mee Ilse Overeem , sopraan.  Ook het Witter Mannen Ensemble hoopt deze avond zijn medewerking te verlenen. Dit mannenensemble is ontstaan tijdens de corona periode toen alleen nog maar kleinere groepen mochten zingen. Inmiddels is dit ensemble uitgegroeid tot een gevraagd ensemble in de regio. Het Witter Mannen Ensemble staat onder leiding van Herman Witter.

 Het koor wordt begeleid , op de vleugel, door de  bekende pianist Wim Kanis. Herman Witter begeleidt de samenzang en het koor op het orgel.  Dirigent Bert Gelderman  heeft deze avond de algehele leiding .

Het gevarieerde programma bestaat o.a. uit ‘Adoramus te Christe’ van Th. Dubois/arr. Jan Mulder, ‘Deo dicamus gratias’ van Victor V. Johnson .  Het programma bevat naast een aantal Passie liederen ook liederen in het teken van het voorjaar zoals ‘Madrigaal van Vreugde’ van Linda Spevacek-Avery in een vertaling van Diny Beijersbergen.

Het Witter Mannenensemble zingt liederen rondom Veertigdagen tijd en Pasen met o.a. ‘Het is volbracht’ van Martin Mans en ‘Niet het einde’ van Henk van der Maten.

Ilse Overeen zingt  solo ‘Pie Jesu’ van Andrew Lloyd Webber. Ook werkt ze mee met de liederen van Deo Cantemus en zingt  ze solopartij van ‘Dank sei Dirr Herr , dat aan het einde van het concert met beide koren wordt gezongen.

Het concert begint om 19.30 uur en de kerkdeuren gaan om 19.00 open. Het concert is gratis,  wel is er, na afloop van het concert, een collecte voor de te bestrijden onkosten.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel