28 maart 2023

’t HARDE - Op dinsdag 28 maart is er een BreinPunt avond voor mensen met dementie, niet aangeboren hersenletsel en de ziekte van Parkinson(isme) en hun naasten, gecombineerd met het Rouwcafé. Tijdens deze avond wordt informatie gegeven en er is veel ruimte om ook vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. 

Het onderwerp van 28 maart is kracht in kwetsbaarheid. Zodra je steeds meer hulp nodig hebt van je naaste, kun je het gevoel hebben de ander met die zorg op te zadelen. En als mantelzorger wil je vaak niet klagen. Door elkaar te ontzien, denk je de ander te helpen, maar daardoor komt niet goed in beeld wat nu juist een ieder nodig heeft. 

Marjanne van de Mheen, geestelijk verzorger bij het Centrum voor Levensvragen, ze neemt ons mee in hoe je het gesprek hierover met elkaar aan kan (blijven) gaan. Hoe houd je samen hoop en waar vind je kracht wanneer het onzeker is hoe de toekomst eruit komt te zien? Hoe blijf je oog voor elkaar houden en tegelijkertijd je grenzen aangeven? Ook zal Marjanne vertellen wat het Centrum voor Levensvragen voor u kan betekenen.  

BreinPunt wordt georganiseerd in de Jeanne d’Arc, Hertog Willemweg 3 in ’t Harde. U bent van harte welkom vanaf 19.00 uur, om 19.30 uur start de avond en het duurt tot 21.00 uur. Heeft u vervoer nodig binnen de grenzen van gemeente Elburg, bel dan uiterlijk maandag 27 maart met 0525-68 12 12. Ook voor meer informatie kunt u bellen, of mailen met mantelzorg@wiel.nl 

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel