07 oktober 2023

Het verhaal van Franciscus omlijst met muziek van Susterenkoor St. Agnes

 ELBURG - Het susterenkoor ”St. Agnes” uit Elburg geeft een bijzonder concert op zaterdag 7 oktober 2023 in de Kloosterkapel van Museum Elburg. Het programma is een combinatie van verhalen over St.Franciscus afgewisseld met muziek van het Susterenkoor “St. Agnes”.

De dierenliefde van Franciscus is bekend en wordt elk jaar op dierendag gevierd.En zijn gedachtengoed is al eeuwen een inspiratie voor veel mensen.

Het motto van St.Franciscus is ”Pax et Bonum” (vrede en goeds). Hij schreef het “Laudes creaturarum” (het Zonnelied). Een lofzang op de schepping en God, haar schepper. Een lied dat mensen al eeuwenlang fascineert, uitnodigt en uitdaagt hoe te leven. Dit Zonnelied wordt door het Susterenkoor “St.Agnes” gezongen. Op het programma staan verder liederen over de natuur, bloemen en vogels.

Het Susterenkoor onder leiding van dirigent Grietje Roozeboom zingt o.a reislied der zwaluwen, die Nachtigal van Frans Schubert, het gregoriaanse lied Ubi Caritas (daar waar liefde is) en Maiglöckchen und die Blümelein van F.Mendelssohn.

Een aantal liederen worden begeleid op orgel en fluit.

Anne-Marie van Hout, directeur van het museum, vertelt het verhaal van St.Franciscus, zijn invloed door de eeuwen.

Luisteren naar de verhalen en de muziek maakt een bezoek aan dit concert zeer de moeite waard.

De susteren heten u van harte welkom op 7 oktober. Kapel Museum Elburg Aanvang 16.00 uur.Zaal open vanaf 15.30 uur Ingang: Glazen deur in de kapel aan de Jufferenstraat Toegangsprijs € 10,00

Kaartverkoop en reservering vanaf 15 september bij Museum Elburg .

Reseveren is gewenst.

info@museumelburg.nl,

www.museumelburg.nl

 
💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel