06 januari 2024

 - Op initiatief van Maarten Seijbel, oud-hoofdorganist van de Grote of St.Nicolaaskerk van Elburg en conservator van het Nationaal 0rgelmuseum in Elburg is een “Luisterkring” opgericht. De opzet en bedoeling van deze “Luisterkring” is om als orgelliefhebbers gezamenlijk te gaan luisteren naar de uitvoering van een bepaald groot orgelwerk uitgevoerd door verschillende organisten op verschillende orgels.

De eerste bijeenkomst dienaangaande is gepland op zaterdag 6 januari 2024. Op het programma staat dan om voor het eerst gezamenlijk te gaan luisteren naar de grote koraalfantasie over het koraal "Wachet auf ruft uns die Stimme" van Max Reger. De bekende oud-stadsorganist van de Grote of St.Bavokerk te Haarlem, Jos van der Kooy, zal dan deze koraalfantasie vooraf toelichten en analyseren.

Voorafgaande aan deze bespreking en het beluisteren van genoemd werk, zal Maarten Seijbel een korte power-point-lezing verzorgen over het leven van Max Reger.

Plaats van samenkomst: Concertzaal bij woonboerderij "De Rozenhof" aan de Rode Landsweg 18 te Doornspijk.

Aanvang: 14.00 uur Inloop vanaf 13.30 uur.

Kosten incl. koffie/thee/koek in de pauze: 10.== p.p.

Aanmelden voor 31 december 2023 via: m.seijbel.1@kpnmail.nl of tel.no 0525-681486.

Het is de bedoeling om elke eerste zaterdag van de maanden februari en maart ook een dergelijke bijeenkomst te houden en die bijeenkomsten, bij voldoende belangstelling, in de herfst voort te zetten.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel