Ankeiler: OLDEBROEK – Zaterdag speelt OWIOS de altijd beladen gemeentelijke derby tegen VSCO ’61 in Oosterwolde. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter J. G.

- OLDEBROEK – Zaterdag speelt OWIOS de altijd beladen gemeentelijke derby tegen VSCO ’61 in Oosterwolde. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter J. G. Ordelmans. De belangrijke fase van de competitie is ingegaan en as. zaterdag is alweer de 19e speelronde. Langzaam worden de plekken en prijzen verdeeld. OWIOS staat in vergelijking met de afgelopen 10 jaar op een keurige 7e plaats met 27 punten. VSCO ’61 staat op 20 punten en heeft 6 punten voorsprong op de plek onder de streep voor degradatie.

De wedstrijden in Oosterwolde kenmerken zich de afgelopen jaren door veel spanning, maar weinig doelpunten. Bij de laatste 6 competitiewedstrijden tussen beide ploegen in Oosterwolde waren de doelpunten schaars met 3 keer een gelijkspel, 1 keer een overwinning voor VSCO ’61 en 2 keer stapte OWIOS als winnaar van het veld. De laatste keer in Oosterwolde in het seizoen 19-20 trok VSCO ’61 wel aan het langste eind. De wedstrijd eerder dit seizoen in Oldebroek – toen zonder publiek wegen corona – eindigde in een 0-1 overwinning voor VSCO ’61 door een dubieuze strafschop.

Na de winterstop begon VSCO ’61 zeer goed met 3 overwinningen en was de weg naar boven ingeslagen. In de laatste 6 wedstrijden echter pakte VSCO ’61 geen enkel punt en duikelt VSCO ’61 langzaam naar de gevarenzone. Vijf wedstrijden in 2 weken tijd is waarschijnlijk teveel van het goede geweest en heeft enkele blessuregevallen opgeleverd. Vorige week kreeg VSCO ’61 een tik op de neus van directe concurrent Renswoude. Vlak voor het einde van de wedstrijd kwam VSCO ’61 door een strafschop op 1-1 en leek een punt binnen. Diep in blessuretijd was het toch Renswoude dat een doelpunt scoorde en drie punten dichter bij VSCO ’61 kwam.

In de laatste 6 wedstrijden haalde OWIOS 4 overwinningen en kon daarmee 12 punten bijgeschreven aan het totaal en nam hiermee een grote stap voorwaarts om zich te handhaven in deze zware 2e klasse. Vorige week won OWIOS met 1-0 van FC Horst. Vlak voor rust was het Hendrik Uitslag die OWIOS het beslissende doelpunt bezorgde en keeper Herold Ponstein hield voor het 2e duel op rij de 0. In een levendige wedstrijd hield Ponstein OWIOS enkele keren op de been en verzuimde OWIOS het duel in de 2e helft in het slot te gooien.

De derby tussen OWIOS en VSCO ’61 is een wedstrijd op zich en komen er verborgen krachten los. De stand op de ranglijst is dan niet van belang en het gaat erom wie er het meeste kan afzien in de wedstrijd. OWIOS zal revanche willen nemen voor de gevoelsmatig zeer onverdiende nederlaag in Oldebroek en tevens een gooi willen doen voor plek 5 op de ranglijst. VSCO ’61 daarentegen zit te wachten op de ommekeer om eindelijk afstand te nemen van de onderste regionen. En welke tegenstander kan men zich dan beter wensen dan OWIOS? Na zaterdag mag VSCO ’61 de ommekeer inzetten, maar in de derby nog niet. In alles lijkt het weer een zinderende pot voetbal te worden met hopelijk nu wel voldoende doelpunten voor het publiek.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel